V. Stoica

Achiziție mai mult decât necesară astăzi, la Inspectoratul Județean de Poliție Prahova. Se deschid ofertele pentru cumpărarea a 32 de toalete ecologice vidanjabile pentru posturile de poliție rurale, evident, în zonele în care clădirile în care își desfășoară activitatea polițiștii nu dispun de racord la canalizare și nici nu au instalațiile la interior.
Costurile au fost estimate la circa 65.800 de lei fără TVA, dar se poate spune că sunt bani cheltuiți cu… folos.
Cine vor fi norocoșii care se înnoiesc? Conform documentației din SEAP, toaletele vidanjabile vor fi furnizate la posturile de poliție din Iordăcheanu, Podenii Noi, Sângeru, Tătaru, Ceptura, Bărcănești, Baba Ana, Ciorani, Măgurele, Șoimari, Gherghița, Drăgănești, Dumbrava, Izvoarele, Posești, Starchiojd, Bertea, Jugureni, Lipănești, Teișani, Vărbilău, Brazi, Mănești, Poienarii Burchii, Șirna, Berceni, Cerașu, Târgșoru Vechi, Colceag, Ariceștii Rahtivani, Ariceștii Zeletin, Cărbunești.
Potrivit informațiilor furnizate recent de IPJ Prahova, 16 posturi de poliție funcționează în clădiri închiriate (pentru care se plătește lunar suma de 2.584 de lei), nu mai puțin de 57 de posturi de poliție prahovene nu sunt racordate la rețeaua de gaze naturale, 58 nu sunt racordate la canalizare, iar 35 de posturi de poliție au toaleta la exterior.