Primarul PNL Marin Voicu s-a aflat printre persoanele reținute și, ulterior, eliberate

V. S., F. T.

Procurorii au dispus reținerea tuturor suspecților aduși, miercuri seară, la audieri în dosarul penal privind fraudarea rezultatelor alegerilor locale, în comuna Ciorani. Printre aceștia s-a aflat inclusiv primarul liberal al comunei Ciorani, Marin Voicu.
La mai puțin de 14 ore de la reținerea suspecților, magistrații de la Judecătoria Ploiești au respins propunerea de arestare preventivă. În noaptea de miercuri spre joi, după finalizarea celor 18 percheziții dispuse în această cauză penală, 17 persoane au fost aduse la sediul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești, pentru audieri.
Reamintim că, miercuri, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, împreună cu lucrătorii de poliţie din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Prahova – Serviciul investigaţii criminale, au efectuat un număr de 18 percheziții domiciliare „într-un dosar în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de falsificarea documentelor şi evidențelor electorale prev. de art. 391 al.1 Cod penal. Cu ocazia alegerilor locale din data de 27.09.2020, membrii secţiilor de votare din comuna Ciorani au falsificat procesele verbale de consemnare a rezultatelor voturilor pentru alegerea Primarului, Consiliului Local, Consiliului Judeţean şi Președintelui Consiliului Judeţean, inserând în aceste înscrisuri date neconforme cu realitatea. În fapt, a fost diminuat numărul voturilor obţinute de unii candidaţi/formațiuni politice în defavoarea altor candidaţi/formațiuni politice, conform datelor oficiale”.