Preşedintele Israelului, Reuven Rivlin, face o vizită de trei zile în România, unde astăzi se va întâlni cu șeful statului, Klaus Iohannis, iar mâine va susține un discurs în Parlament, potrivit Hotnews.
Astăzi, Reuven Rivlin va fi primit la Cotroceni de către Klaus Iohannis, iar de la ora 13.15 cei doi șefi de stat vor susține o declarație de presă comună.
Mâine, la ora 11.00, președintele Israeului va susține un discurs în ședința celor două Camere ale Parlamentului, potrivit unui memorandum intern aprobat ieri în şedinţa Birourilor permanente reunite ale Parlamentului, scrie Agerpres. La discursul demnitarului israelian vor asista reprezentanţi ai unor companii din Israel, precum şi invitaţi ai ambasadei din România.
Pe agenda de lucru de mâine a preşedintelui israelian mai figurează convorbiri cu preşedintele Senatului, Anca Dragu, şi cu preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban.
În aceeaşi zi, în Parlament, este programat Forumul Economic România – Israel, „un important prilej pentru dezvoltarea relaţiilor economice dintre cele două ţări, preşedintele Reuven Rivlin fiind însoţit de o delegaţie formată din reprezentanţii unora dintre cele mai importante companii din Israel”.