G.M.

La Tbilisi (Georgia) urmează să se desfășoare Campionatele Europene pentru juniori. La competiția care va începe pe 1 iulie vor participa și două fete legitimate la cluburi ploieștene. Încheierea competiției este prevăzută a avea loc pe 12 iulie.
La categoria 46 de kilograme, reprezentanta României va fi Luciana Maria Petrache, care activează la clubul CS Petrolul Ploiești sub îndrumarea antrenorilor Ion Moroiță (antrenor emerit), Leontin Sandu (antrenor emerit) și Ovidiu Dragomir.
Cea de- a doua sportivă prahoveană este Izabel Gabriela Pîrvu, care va lupta în cadrul categoriei 63 de kilograme. Ea este pregătită la clubul CSM Ploiești de antrenorii Titi Tudor „Prosop” (antrenor emerit) și Adrian Pîrlogea.
Curios este faptul că încă nu este clar ce antrenori vor însoți lotul feminin la Tbilisi. Un singur nume este cert, acela al lui Constantin Gălbenușe, care poate fi prezent la Tbilisi în calitate de „principal” sau de „secund”. Totul depinde de ce va hotărî Comitetul Olimpic Sportiv Român în ceea ce privește componența echipei tehnice care va asista la colț delegația României la apropiatele Jocuri Olimpice de la Tokyo, programate între 23 iulie și 8 august. Reamintim că, la box, avem doar doi sportivi calificați la Jocurile Olimpice: un băiat (Cosmin Gîrleanu, la categoria 52 de kilograme) și o fată (Claudia Nechita, la categoria 57 de kilograme). Situația este creată de cerințele organizatorilor niponi de a petrece o minunată carantină de 10 zile! Cel puțin așa se știa la București. Mai nou, participanții la Olimpiadă vor sta doar trei zile în carantină imediat după sosire, vor fi testați zilnic pentru Covid pe toată durata șederii lor la Tokyo și vor fi nevoiți să stea în așa-zisa „bulă de izolare” în satul olimpic. Asta după ce vor fi primit, la sosire, o broșurică de 70 de pagini cu toate regulile pe care trebuie să le respecte de-a lungul prezenței lor la competiție. Și cu penalizările aferente dacă încalcă vreuna dintre reguli… Dar, despre Olimpiadă, la vremea potrivită!