Componentă a echipelor de baschet fete „U15” şi „U16” ale CSM Ploieşti, Ioana Savu a fost convocată pentru un trial de selecţie în cadrul programului PerformBaschet rezervat generaţiei 2007, acţiunea urmând să aibă loc la finalul acestei săptămâni, de astăzi până duminică, la Târgovişte.
Stafful coordonat de Marcel Ţenter a ales să convoace pentru acest trial componenţi ai generaţiei 2007 – băieţi şi fete – care nu sunt implicaţi în Turneele Finale ale acestei categorii de vârstă, care sunt programate să aibă loc săptămâna viitoare, începând de miercuri.
Acţiunea prevede patru sesiuni de antrenamente – în această seară, sâmbătă (două) şi duminică dimineaţă – programate în Sala CSŞ „Ioan Valerian”, din Târgovişte. Pentru trialul băieţilor au fost convocaţi 39 de sportivi, iar pentru cel al fetelor – 14.
Ioana Savu este singura componentă a loturilor de junioare „U15” şi „U16” ale CSM Ploieşti- născută în 2007- şi a avut un sezon foarte bun, în care a înregistrat medii de 9 puncte, 3.6 recuperări şi 1.2 pase decisive pe meci la Turneul Final „U15” şi de 7 puncte, 4.4 recuperări şi 0.8 pase decisive la Turneul Final „U16”.