Petre Apostol
Ploieșteanul Alexandru Ciocan – multiplu campion naţional, cu participări la Tururile României, Greciei, Bulgariei şi Turciei, antrenor, organizator de competiţii, dar şi comentator sportiv – a fost reconfirmat în funcţia de preşedinte al Federaţiei Române de Ciclism.
În vârstă de 42 de ani, fiul antrenorului Constantin Ciocan (component al legendarei echipe de ciclism a României din anii 1960) fusese ales iniţial preşedinte al Federaţiei Române de Ciclism în urma alegerilor din 13 martie, din cadrul Adunării Generale desfăşurate la Sibiu.
Însă, Ministerul Tineretului şi Sportului, condus de fostul preşedinte al forului naţional de ciclism, Eduard Novak, a suspendat hotărârea Adunării Generale de atunci. Motivul l-a reprezentat neconcordanţa dintre componenţa din acest an a Adunării Generale faţă de ultima care fusese validată de instanţă (în 2017). De menţionat că modificările respective s-au produs pe vremea când actualul ministru al Tineretului şi Sportului a fost la conducerea forului naţional de ciclism, însă nu au fost şi trecute în Registrul Sportiv al MTS.
După aproape trei luni de la Adunarea Generală nevalidată, timp în care activitatea FRC a fost afectată, organizarea Campionatelor Naţionale fiind incertă, în prezent (conturile federaţiei fiind blocate de ANAF, până de curând), MTS a convocat o nouă Adunare Generală Extraordinară, la sediul ministerului. În prima şedinţă, nu s-a putut vota, din lipsă de cvorum, însă în ziua a doua nu a mai contat numărul celor prezenţi, luând parte 30 de reprezentanţi ai structurilor cu drept de vot din cadrul Federaţiei Române de Ciclism (din Prahova, au votat Ovidiu Burghelea – CS Petrolul Ploieşti, Marcel Gheorghe – CS Conpet Ploieşti, Constantin Ciocan – Asociaţia Judeţeană de Ciclism Prahova).
De data aceasta, Alexandru Ciocan a fost singurul candidat la funcţia de preşedinte, fiind ales la conducerea forului naţional cu 28 de voturi „pentru”, înregistrându-se două abţineri.
De asemenea, au fost aleşi doi vicepreşedinţi: Carmen Băbăiţă – ca reprezentant al persoanelor cu susţinere financiară/morală (cu 24 de voturi „pentru”), Ştefan Laibner – ca reprezentant al structurilor sportive (a fost nevoie de două tururi, iniţial Laibner fiind la egalitate de voturi cu Emil Dima – 11; în al doilea tur, Laibner a obţinut 21 de voturi).
Ca membri simpli în Consiliul de Administraţie au fost aleşi Mariana Macovei, Bogdan Brînză și Sebestyen Szabolcs.
Secretar general al Federaţiei Române de Ciclism va fi Alexandru Mareş, cel care s-a ocupat să facă ordine în documentele forului naţional în perioada tulbure de după alegerile din primăvară şi să menţină legătura cu reprezentanţii MTS.