Violeta Stoica

 

Circa 150 de oameni se aflau la rând, ieri, înainte de deschiderea centrului de vaccinare de la Stadionul „Ilie Oană” din Ploiești, la intrarea de pe strada Alexandru Vlahuță, închisă zilele acestea pentru desfășurarea în condiții bune a acțiunii organizate de Primăria Ploiești, Direcția de Sănătate Publică Prahova, Colegiul Medicilor și voluntari din spitalele ploieștene.
Medicul coordonator al campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, la nivelul municipiului Ploiești, dr. Cristina Marin, a declarat, pentru ziarul Prahova, că în perioada 14-16 mai vor funcționa șase fluxuri pe timpul zilei, iar pe timpul nopții – două fluxuri.
Sunt 22 de medici care își vor desfășura activitatea în aceste zile în cadrul centrului de la Stadionul „Ilie Oană”, cărora li se adaugă alți 11 medici voluntari, 44 de asistenți, 22 de registratori și 17 studenți de la Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila”.
Ieri se estima ca, până la finalul zilei, să fie vaccinate 500 de persoane, iar la sfârșitul maratonului de vaccinare de la Ploiești, respectiv duminică, 16 mai, la ora 20.00, să se ajungă la circa 2.500-3.000 de persoane vaccinate în cadrul acțiunii de la stadionul ploieștean.
Toate persoanele care primesc prima doză de vaccin Pfizer în cadrul maratonului vor face rapelul tot la stadionul „Ilie Oană” din Ploiești, la termenul care le va fi comunicat după efectuarea primei doze.

“Maratonul Vaccinării” se desfășoară pe stadionul “Ilie Oană” Ploiești, începând de ieri, 14 mai, ora 14.00, și până duminică, 16 mai, ora 20.00, program non-stop. În cadrul acestei campanii de vaccinare, organizată de municipalitatea ploieșteană, vor fi imunizate cu vaccinul Pfizer toate persoanele care se vor adresa centrului deschis pe stadionul ploieștean, fără o programare prealabilă, doar cu actul de identitate.
„Nu se face niciun fel de programare, așteptăm cât mai mulți ploieșteni și prahoveni să vină să se vaccineze, în aceste zile”, a precizat dr. Cristina Marin, medic coordonator centre de vaccinare Ploiești.
Pot să solicite vaccinarea împotriva COVID-19 și tinerii care au împlinit vârsta de minimum 16 ani, dar pentru persoanele sub 18 ani este necesar și un acord scris al unui părinte sau al tutorelui legal. La nivelul acestui centru de vaccinare vor fi deschise, pe perioada zilei, șase fluxuri medicale, care vor asigura vaccinarea, iar în timpul nopții vor funcționa 2 fluxuri pentru imunizare.
În incinta stadionului „Ilie Oană” a fost organizat spațiul necesar pentru ca activitatea să se desfășoare în flux continuu. De la rândul de afară se pătrunde într-o sală unde se completează documentele necesare de către persoanele care doresc să se vaccineze, ulterior acestea fiind îndrumate către o altă sală unde sunt vaccinate și înregistrate de către registratorii care le aduc la cunoștință și termenul la care trebuie să se prezinte la rapel.
În curtea stadionului va fi prezentă zilele acestea, pentru a interveni în caz de nevoie, și o ambulanță de la Serviciul de Ambulanță Județean Prahova.
Închiderea circulației rutiere pe strada Alexandru Vlahuță – unde se află intrarea în centrul de vaccinare din incinta stadionului – a provocat mici ambuteiaje pe arterele secundare din zona maternității, însă nu s-au înregistrat probleme mari în trafic.