Bogdan Toader, deputat PSD de Prahova, atrage atenția asupra problemelor care se prefigurează în domeniul asistenței sociale și protecției copilului din județul Prahova. Plecând de la ședința extraordinară, de îndată, care a avut loc ieri la Consiliul Județean Prahova, Bogdan Toader a tras un semnal de alarmă: „Început de dezastru: angajații DGASPC Prahova nu și-au primit salariile! Dezastrul din sistemul de protecție a copilului și a persoanelor adulte cu handicap începe cu probleme la plata salariilor angajaților Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Prahova!
Cum a fost structurat bugetul județului Prahova fără a include sumele necesare salarizării personalului din DGASPC?
Este inadmisibil! La numai două săptămâni de la aprobarea bugetului, se vine cu rectificare pentru asigurarea fondului de salarii aferent lunii aprilie!
De ce nu au fost prevăzuți banii necesari în buget? Cine răspunde pentru asta și ce se va întâmpla mai departe? Vor fi bani pentru indemnizațiile persoanelor cu handicap? Vor fi bani pentru asistenții personali ai persoanelor care nu se pot îngriji singure? Vor fi bani pentru hrana și îngrijirea copiilor și a bătrânilor instituționalizați? Vor fi bani pentru plata salariilor angajaților din sistemul de asistență socială și protecția copilului? Ori nu vă pasă de nimic?”, a fost mesajul transmis de fostul președinte al CJ Prahova, Bogdan Toader, în prezent deputat PSD de Prahova.