F. T.

Timp de două zile ( 4 şi 5 mai a.c.), pompierii prahoveni au desfăşurat 40 de acţiuni, cele mai relevante fiind stingerea de incendii şi intervenţii în sprijinul comunităților.
Potrivit unui comunicat de presă al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) ” Şerban Cantacuzino” Prahova, între intervenţiile realizate se regăsesc şi următoarele:
„La Vălenii de Munte, o locuință a fost mistuită de flăcări în toiul nopții de 4 spre 5 mai, după ce un incendiu violent a cuprins întreaga gospodărie. La sosirea echipajelor de pompieri la locul intervenției, incendiul se manifesta generalizat, pe o suprafață de aproximativ 80 de metri pătraţí. Alarma s-a dat în jurul orei 03:37, la fața locului fiind mobilizate de urgență două mașini de stingere, o mașină de grupă operativă și o ambulanță.
Se pare că focul a pornit de la un cablu electric defect, neizolat corespunzător sau cu izolația deteriorată ca urmare a unei acțiuni mecanice ori fizice. Pompierii din cadrul Detașamentului Vălenii de Munte au intervenit pentru a stinge acoperișul care ardea violent și pentru a limita pagubele.
În seara zilei de marţi, 4 mai, o maşină a ars ca o torţă în satul Strejnicu, comuna Târgşorul Vechi. Din fericire, conducătorul auto a reuşit să coboare imediat ce a văzut că iese fum de sub autoturism. Flăcările au izbucnit, cel mai probabil, de la toba de eşapament, în contact cu scurgeri de lichide combustibile”.