V. Stoica

Echipajele Ambulanței Prahova au lucrat la foc continuu în perioada premergătoare Sărbătorilor Pascale, dar și în prima și a doua zi de Paște. Astfel că, în perioada 29 aprilie – 3 mai, echipajele de urgență au avut 1.866 de intervenții cu ambulanțe de tip B și C, la nenumărate cazuri, legate atât de afecțiuni medicale cronice, la evenimente rutiere, dar și la accidente casnice.
Cele mai grave cazuri au provenit din accidentele rutiere, pentru zeci de persoane acordându-se primul ajutor de urgență la locurile în care s-au petrecut accidentele, iar unele dintre acestea fiind transportate la spital.
Numai în ziua de Paște, echipajele de pe ambulanțele Serviciului Județean de Ambulanță Prahova au intervenit la patru evenimente rutiere, cel mai grav fiind, fără îndoială, cel de la Teișani, în care un tânăr de 19 ani a murit și alte trei persoane (printre care s-a aflat și șoferul mașinii care a intrat într-un copac) au ajuns la Spitalul Județean de Urgență Ploiești în stare extrem de gravă.
Tot în ziua de Paște, două persoane aflate pe un ATV în satul Trenu din comuna Chiojdeanca au fost implicate într-un accident, în urma căruia doi bărbați au fost transportați de ambulanțe la spital, după multiple traumatisme suferite în evenimentul rutier.
Și pe 3 mai, ambulanțele SAJ Prahova au intervenit la alte două accidente rutiere, produse la Măgurele, respectiv la Târlești, cele șase persoane implicate în cele două evenimente fiind asistate medical la fața locului, dar refuzând să fie transportate la spital.