Două zile libere au avut petroliștii după meciul de la Reșița, demarând apoi pregătirile pentru întâlnirea, de duminică, cu Concordia Chiajna, din cadrul etapei a doua a fazei play-out. Primul antrenament al săptămânii s-a desfășurat la Pleașa și a venit cu vești bune pentru staff-ul tehnic al „galben-albaștrilor”, în condițiile în care lotul a fost unul aproape complet.
Astfel, după două săptămâni de pauză forțată, Romario Moise și Viorel Lică s-au pregătit normal, la fel ca și Alexandru Saim Tudor, a cărui absență a fost una de scurtă durată, el ratând, din cauze medicale, jocul de la Reșița. De asemenea, portarul Nicolai Cebotari s-a întors de la echipa națională a Moldovei, cu care a participat la jocurile din preliminariile Campionatului Mondial, fiind rezervă la meciurile cu Danemarca și Israel. În aceste condiții, doar Mario Bratu a rămas să se antreneze separat, sperându-se într-o recuperare cât mai rapidă și a tânărului mijlocaș al „lupilor”, iar Marian Huja, accidentat în timpul jocului de la Reșița, va lipsi în perioada următoare de la pregătiri.
Partida dintre FC Petrolul Ploiești și CS Concordia Chiajna se va disputa duminică, de la ora 11.00, pe „Ilie Oană”, urmând să fie transmisă, în direct, de către televiziunile deținătoare de drepturi pentru eșalonul secund. De notat și că meciul din etapa a treia a play-out-ului, ce ar fi trebuit să se joace la jumătatea săptămânii viitoare, pe terenul Viitorului Pandurii Tg. Jiu a fost amânat, în condițiile în care gorjenii vor evolua, pe 14 aprilie, în semifinalele Cupei României, așa încât petroliștii vor avea parte de două întâlniri consecutive pe teren propriu, cu Concordia Chiajna (duminică, 11 aprilie) și cu Gloria Buzău (17 sau 18 aprilie).

Diferenţă mare

Ieri, într-un joc test disputat la Buftea, echipa de juniori „U17” a Petrolului a întâlnit formația națională „U16”, cea care, în această perioadă, a efectuat un stagiu de pregătire, primul al acestei generații. „Tricolorii” s-au impus clar, scor 7-0 (2-0), diferența făcându-se spre finalul confruntării, atunci când resuresele de energie ale elevilor lui Gheorghe Liliac s-au terminat.
Pentru naționala României au marcat Ștefan Moraru (16 și 33), Mario Tudose (62), Bogdan Brăsfelean (65), Raul Orlandea (81), Matei Tănase (83) și Alexandru Bărbuț (90+1).
Petroliștii au început partida cu Andrei Jercălău – Daniel Andrei, Rafael Popovici, Juan Pătrașcu, Andrei Petre – Ionuț Dima, Sebastian Oprea, Lucian Iancu, Darius Sârbu – Alin Boțogan (cpt) – David Ilie, pentru ca, pe parcurs, să mai evolueze Liviu Toma – Vlad Balea, Ionuț Vasile, Alexandru Cazan, Andrei Spătărelu, Leonard Grigore, Cristian Leonte, Alexandru Tudose și Mario Gheorghe. De notat faptul că pentru echipa națională a jucat, în partea a doua, și Mihnea Rădulescu, junior al clubului petrolist, component, chiar, al grupei „U17”!
Pentru formația noastră urmează, sâmbătă, de la ora 14.00, la Brazi, un meci important în Liga Elitelor, cu Dinamo București.
(foto: Cristi Stavri)

Să fie Vivi?!

Astăzi este foarte probabilă o şedinţă a AGA (Adunarea Generală a Acţionarilor), la Petrolul, totul depinzând de o problemă personală, delicată, a unuia dintre membri.
Se va dezbate, desigur, strategia clubului pentru viitorul imediat şi pentru sezonul viitor, conform unor surse, cele mai mari şanse de a prelua Petrolul avându-le Valeriu Răchită, care va reveni astfel la clubul pe care l-a dus în liga I, acum un deceniu!