F. T.

Ieri, polițiștii prahoveni urmau să îi prezinte procurorilor – cu propunere de luare a unor măsuri preventive – pe patru indivizi care s-ar face vinovați de comiterea unor infracțiuni contra patrimoniului, de operațiuni frauduloase bancare etc.
Suspecții au fost prinși și reținuți în ziua de marți, 30 martie a. c, în urma a patru descinderi care au avut loc în Ploieşti şi în Bărcăneşti, la acestea participând specialiști din cadrul Secției Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Ploiești – Secțiile Urbane nr. 2 și 4, precum și jandarmi din cadrul Grupării Mobile „Matei Basarab”.
Potrivit unui comunicat al IPJ Prahova, „din cercetări a rezultat faptul că, în noaptea de 12 spre 13 martie a.c., persoanele în cauză ar fi comis mai multe furturi din autoturisme, în zona de sud a orașului.
Totodată, acțiunea a vizat și probarea activității infracționale în ceea ce privește fapte de furt calificat și efectuarea de operațiuni financiare frauduloase, comise în luna decembrie a anului 2020, constând în aceea că unei persoane vătămate i-a fost sustras din geantă un portofel ce conținea acte, documente și carduri bancare, acestea din urmă fiind folosite pentru retragerea de numerar de la bancomate.
Prejudiciul cauzat prin comiterea infracțiunilor se ridică la suma de 6500 lei”.