F. T.

Ieri dimineaţă, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş, efective sporite de poliţişti au efectuat percheziţii în Bucureşti, Prahova şi alte 27 de judeţe, la persoane bănuite de înşelăciune, evaziune fiscală, spălare a banilor, complicitate la spălarea banilor, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals.
Potrivit unor surse judiciare, în Prahova au avut loc şase descinderi.
Acţiunea a fost justificată prin faptul că – după cum se precizează într-un comunicat al Poliţiei Române – „din cercetări a reieșit că o societate comercială din București, având ca obiect principal de activitate <<activități de luptă împotriva incendiilor și de prevenire a acestora>>, începând din 2019, ar fi avut acces la numeroase contracte cu instituții publice și private de interes național.
În baza contractelor, ar fi avut obligația să presteze servicii de mentenanță (verificare, încărcare, reparare) a echipamentelor de protecție, cum ar fi extinctoare şi hidranți. Aceste servicii s-ar fi realizat fără verificarea efectivă a bunei funcționări (…).
Beneficiarii (aşa- ziselor servicii, n.n.) s-ar fi aflat în eroare cu privire la funcționalitatea și calitatea echipamentelor de stingere a incendiilor, fapt pentru care ar fi achitat sume considerabile”.