O sută de puieţi de brad vor fi plantaţi, săptămâna viitoare, pe Domeniul Regal Sinaia, pe traseul Aleii Peleşului, la centenarul naşterii Regelui Mihai.
Potrivit Asociaţiei pentru Patrimoniul Regal Peleş (APRP), citată de Agerpres, acţiunea de plantare, care se va desfăşura în parteneriat cu Romsilva, cu ajutorul tinerilor voluntari din Sinaia, va avea loc în data de 28 aprilie, de la ora 11,00.
„Este una dintre iniţiativele prin care APRP consolidează fondul silvic al Domeniului Regal Peleş şi onorează memoria Regelui Mihai, la centenarul naşterii sale. (…) Evenimentul din 28 aprilie va da startul unei serii de acţiuni de plantare a câte 100 de puieţi de brad, în contextul centenarului naşterii Regelui Mihai, şi în alte localităţi: Azuga şi Valea Doftanei (judeţul Prahova), Târgu Mureş şi Sâncraiu de Mureş (judeţul Mureş) şi Săvârşin (judeţul Arad). Aceste iniţiative ale APRP se bucură de sprijinul autorităţilor locale. Romsilva este partener pentru acţiunile din judeţul Prahova, iar Azomureş ni se alătură pentru cele din judeţul Mureş”, precizează APRP.
Pe domeniul regal există specii istorice, precum fag cu frunze roşii, alun turcesc, arţar japonez, chiparos de Nootka, tisă, frasin pendul, cireş japonez pendul, laur, mai arată sursa citată.