F. T.

Foto: ISU Prahova

„Flăcări violente au mistuit în această dimineață (n.n.-ieri dimineaţă), în jurul orei 06:50, o locuință din localitatea prahoveană Colceag”.
Astfel începe comunicatul de presă al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Şerban Cantacuzino” Prahova. Altceva, ce ar mai fi de adăugat? O fotografie cu nenorocirea care s-a întâmplat, ieri dimineaţă, la Colceag. Am făcut-o.
Flăcări violente au mistuit o casă. Muncă de-o viaţă! Munca de-o viaţă, fiindcă, după cum se precizează în acelaşi document de presă, „la sosirea salvatorilor, incendiul se manifesta violent și generalizat la întreaga locuință, pe o suprafață de aproximativ 100 de metri pătraţi, cu pericol de propagare la locuința din apropiere”.
Nu, nu s-a întâmplat să ia foc şi o a doua casă, fiindcă, „după aproximativ o oră de luptă cu flăcările, pompierii au reușit să domolească incendiul și să protejeze locuința învecinată” (comunicat ISU).
Au domolit incendiul şi fiindcă la fața locului au fost mobilizate trei autospeciale de stingere. A mai fost şi o ambulanţă.
Nu, n-a murit nimeni fiindcă, „din fericire, cele două persoane care locuiau acolo au reușit să iasă la timp din locuință, însă au rămas fără acoperiș deasupra capului”, mai adaugă reprezentanţii pompierilor prahoveni.
„Fără acoperiş deasupra capului”… Ce-o fi în sufletul acestor oameni, nimeni nu ştie… Flăcări în „Casele vieţilor noastre”, pustiu în suflete…