V. Stoica

Sistemul de semnalizare defect, de la o trecere la nivel cu calea ferată, l-a determinat ieri pe primarul comunei Drăgănești, Ionuț Georgian Toma, să-i atenționeze pe locuitorii care parcurg drumul prin zonă, pe DJ 101F, peste calea ferată Ploiești-Urziceni. “La nivelul trecerii cu calea ferată din satul Cornu de Jos, s-a produs o avarie la sistemul de semnalizare. Reprezentanții CFR au montat indicatoare pentru atenționarea conducătorilor auto, iar mecanicii de locomotivă vor opri și vor emite semnale sonore de avertizare. Pentru evitarea unor accidente, vă sugerăm să acordați atenție sporită!”, este mesajul transmis de edilul din localitate.
Aici, la această trecere la nivel cu calea ferată Ploiești-Urziceni, a avut loc unul dintre cele mai cumplite accidente rutiere din județul Prahova petrecute în cursul anului trecut, chiar în timpul stării de urgență. O autospecială a Poliției Locale, aflată în misiune, pe 2 mai 2020, a fost lovită în plin de tren. În mașină erau doi jandarmi, un ofițer de la poliția națională și un polițist local din Dumbrava, care, din păcate, a decedat pe loc.
Acesta nu este singurul accident petrecut la această trecere la nivel cu calea ferată, în ultimii ani având loc mai multe astfel de evenimente rutiere în zonă.