Concordia Chiajna – Petrolul 0-0
Stadion: Concordia. Fără spectatori.
Concordia: Chesneau – Borța, Marc (cpt.), L. Ion, Cherecheș – Al. Lazăr, Piper (’72 Ciucureanu) – Hergheligiu (’79 DiogoRosado), G. Deac (’72 Biceanu), Llullaku (’62 Younes Hamza) – Cocoș (’62M. Dumitru). Rezerve neutilizate: C. Lungu – Alexe, B. Manole, Butoiu. Antrenor: Claudiu Niculescu
Petrolul: Kitanov – Bărboianu, Lică, Meijers, Țicu – Lax (’46 Saim Tudor) – M. Constantinescu (’81 M. Bratu), R. Moise, Roigé (cpt.)(’81 Arnăutu), S. Pană – Buhăescu (’87 Val. Balint). Rezerve neutilizate: Avram – Manolache, Mitrea, Mondragon, Olaru. Antrenor: Viorel Moldovan
Avertismente: Llullaku 51 / Lax 41, Bărboianu 62
Arbitru: Rareș Vidican (Satu Mare). Asistenţi: Cosmin Bojan (Târgu-Mureș), Ovidiu Timar (Oradea).
Observatori: Laurențiu Vărgatu (Brăila), Marian Lumînare (București).
Jucătorul meciului: Nu a fost cazul.
George Marin
La box, atunci când arbitrii judecători decid că de fapt cei doi combatanți au fost egali în luptă se anunță decizia „meci nul”. Și arbitrul din ring ridică brațul fiecărui boxer. Dar asta nu înseamnă că nu s-au luptat, că s-au menajat, că nu și-au dat pumni. Au luptat de la egal la egal, punându-și în valoare deprinderile cu mijloacele pe care le-au avut: abilitate, iscusință, îndemânare, experiență, dexteritate, ingeniozitate, uneori artă și, dacă există, talent.
La fel s-au petrecut lucrurile și la Chiajna. Combatanții au dorit multe și s-au luptat cu mijloacele pe care le-au avut. Fiind vorba despre un joc de echipă, fotbalul cere însumarea tuturor acestor mijloace ale fiecărui component al team-ului, o sumă pe care aș numi-o organizare și strategie. Cum se îmbină ele, mijloacele, așa iese și rezultatul vizibil pe teren. Atunci când lipsește doar unul dintre aceste mijloace, poate că nu s-ar băga de seamă. Dar atunci când lipsesc mai multe sau „lipiciul” dintre mijloacele despre care vorbeam nu este ales cel potrivit ori nu este bine aplicat, rezultă un meci nul din toate punctele de vedere. Firește, rezultat final egal. Acesta, rezultatul final de pe tabelă, ar fi singura asemănare cu meciul nul din box.
Prima parte a fost mai agitată, dacă putem spune așa. Llullaku a tras un voleu aiurea (min. 7), iar Lică și Buhăescu au trecut pe sub și alături de o centrare din corner, fază încheiată de Constantinescu cu un voleu frate-geamăn cu cel al lui Llullaku (min. 15).Moise a fost vizibil doar la șutul deturnat de lângă bară de Chesneau (min. 17). Imediat ce Kitanov a prins lovitura de cap trimisă de ex-petrolistul Gabi Deac (min. 30), „înțepătura” aceluiași Constantinescu (primise o diagonală frumoasă de la Țicu) a fost parată de franțuzul portar al gazdelor (min. 31). Aceasta a fost singura ocazie de gol petrolistă. Dar, remarcați simplitatea construcției! Păcat că eficiența ei a fost curmată de Chesneau.
Partea a doua a fost ca să fie, cu atacuri sterile petroliste și apărare a vecinilor de București. Despre problemele de construcție a jocului, de o parte și de alta, nu mai comentez. Au lipsit multe din mijloacele pe care le-am enumerat mai sus. Ceea ce mi-a prilejuit nefericita situație de a prezenta cea mai scurtă descriere a evenimentelor unui meci din destulele cronici pe care le-am scris până acum.