V. Stoica
Primăria Azuga a pregătit un proiect pentru înființarea unui centru social destinat persoanelor vârstnice, prin accesarea fondurilor europene. Deocamdată, a fost lansată licitația pentru proiectarea și execuția lucrărilor obiectivului social menționat, care vizează creșterea calității vieții locuitorilor din orașul Azuga, asigurând un nivel crescut de participare socială și acces la activități recreative pentru populația locală de vârsta a treia, numărul beneficiarilor direcți ai serviciilor fiind estimat la 370 de persoane.
În centru sunt prevăzute a fi amplasate diverse jocuri de masă –
table, şah, domino, remi, dar în viitorul imobil se vor desfășura și activități precum meloterapie – se ascultă la alegere muzică simfonică, muzică de operă şi operetă, muzică tradiţională, romanţe etc.; precum și posibilitatea de a cânta la Karaoke; vizionare de film, dar și terapie ocupaţională (tricotaj, broderie, confecţionarea păpuşilor, realizarea felicitărilor manuale şi alte articole decorative etc.).
Proiectul este finantat prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritară 8 – Dezvoltarea infrastructurii de sănătate şi sociale, Prioritatea de investiții 8.1 – Investiţiile în infrastructurile sanitare şi sociale, obiectiv specific 8.3. – Creșterea gradului de acoperire cu servicii sociale, care contribuie la dezvoltarea la nivel naţional, regional şi local, reducând inegalităţile în ceea ce priveşte starea de sănătate şi promovând incluziunea socială prin îmbunătăţirea accesului la serviciile sociale, culturale și de recreare, precum și trecerea de la serviciile instituționale la serviciile prestate de colectivitățile locale.
Imobilul existent, format din teren și construcţie, este situat pe strada Victoriei, nr.55, T22, P CC411 și aparţine domeniului privat al oraşului Azuga. Acesta este constituit din teren intravilan, categoria de folosinţă curţi – construcţii în suprafaţă de 924 mp și construcţia edificată pe acesta, în suprafaţă de 300,96 mp, compusă din demisol I, demisol II, parter, etaj, mansardă.
Prin proiect se dorește realizarea intervențiilor asupra clădirii, aflată acum într-o stare de degradare vizibilă, iar sălile sunt improprii desfășurării activităților, necesitând refuncționalizare.
Drept urmare, s-a întocmit Documentația de Avizare a Lucrărilor de Intervenții, care propune execuția următoarelor lucrări: reabilitarea termică a clădirii, inclusiv tâmplării performante, instalaţii termice, instalaţii sanitare, instalaţii electrice, panouri solare și panouri fotovoltaice, precum și branșamente rețele edilitare – gaze naturale, electrice, internet și telefonie. Valoarea totală estimată a contractului destinat proiectării și lucrărilor propriu-zise este de 3.462.285 lei.