După luni de așteptare, în care au avut loc multe amânări inexplicabile pentru ambele cluburi, Comisia de Disciplină și Etică a FRF a luat decizia conform regulamentului din timp de pandemie și a dictat victorie la ”masa verde” pentru Farul în deplasarea de la ”U” Cluj.
Astfel, s-a decis ca Farul să câștige la ”masa verde” partida cu ardelenii, programată în etapa a 11-a, conform regulamentului din timp de pandemie. Verdictul Comisiei a sunat astfel: ”Respinge plângerea AS FC Universitatea Cluj, ca neîntemeiată. Admite sesizarea Departamentului de Competițiia FRF. În baza art. 79/9 coroborat cu Principiul 4 din Principiile de desfășurare a competițiilor în sezonul 2021/2021 cu aplicarea art. 34 din RD, clubul AS FC Universitatea Cluj se sancționează cu Forfait (3-0 în favoarea AFC Farul Constanța)”.
După decizia Comisiei de Disciplină și Etică a FRF privind rezultatul meciului dintre ”U” Cluj și Farul, clasamentul suferă modificări între locurile 5 și 11.
Farul, care se situa pe locul 11 înainte de a lua cele trei puncte, a urcat pe locul 5, egalând la puncte FK Csikszereda, Dunărea Călărași și Viitorul Pandurii, însă devansând-o la golaveraj doar pe aceasta din urmă. Practic, dacă Farul nu era ”furată” la Slatina, unde i s-a anulat ridicol un gol valabil, constănțenii erau în postura de favorită la calificarea în play-off, înainte de ultimele două partide oficiale pe care le au de jucat în sezonul regular, cu Comuna Recea, pe teren propriu, respectiv la Craiova, iar în ultima etapă va aștepta rezultatele celorlalte competitoare, urmând să stea!
În schimb, U. Cluj mai are doar șanse teoretice la play-off, depinzând de rezultatele indirecte. În sezonul regular, ”U” Cluj mai are meciuri cu U Craiova 1948 SA (acasă, 12 martie, ora 18:00) și Petrolul (acasă, în ultima etapă), iar în penultima rundă urmează să stea.

Lista jocurilor decise la ”masa verde” în acest sezon de Liga 2 și 3 din cauza problemelor cu COVID-19

Conform www.liga2.prosport.ro, meciul dintre U. Cluj și Farul este al patrulea, din acest sezon, decis la ”masa verde”, din cauza cazurilor de Covid-19. Lista partidelor care s-au decis ”în afara terenului” este următoarea:
• Aerostar Bacău – Viitorul Pandurii Târgu Jiu 0-3 (Liga 2) – nedisputată inițial din cauza problemelor cu noul coronavirus pe care le-au avut băcăuanii, iar la reprogramare nu a putut juca trupa gorjeană. Aerostar a fost sancționată cu 3-0.
• Unirea Slobozia – CSM Slatina 0-3 (Liga 2) – a fost decis în favoarea oltenilor, chiar dacă la reprogramare au fost semnalate doar trei cazuri de COVID-19 la CSM Slatina. În situația de față, Slobozia a atacat în mediul online ”lipsa de sportivitate” a adversarilor.
• Ripensia Timișoara – CS Mioveni 0-3 (Liga 2) – amânat prima dată din cauza multiplelor cazuri de COVID-19 de la Ripensia, nedisputat la reprogramare din cauza a doar trei cazuri de infectare la CS Mioveni.
• Universitatea Cluj – Farul Constanța 0-3 (Liga 2) – amânat prima dată din cauza multiplelor cazuri de COVID-19 de la ”U” Cluj, nedisputat la reprogramare din cauza a șase cazuri de infectare la Farul.