CSM Slatina – Activ Prahova Ploieşti 26-19 (15-10)

Echipa de handbal feminin Activ Prahova Ploieşti a deschis a doua zi a etapei a XIII-a din Liga Florilor Mol, oferind, ieri, replica formaţiei CSM Slatina, la turneul desfăşurat în Sala „Lascăr Pană” din Baia Mare. Elevele antrenorilor Florin Ciupitu şi Nicolae Nimu au întâlnit o echipă aflată pe loc de baraj, care avea cinci puncte avans în clasament, un rezultat pozitiv reprezentând un mare pas înainte în încercarea de a evita retrogradarea.
Dar, Activ s-a aflat încă din start în dezavantaj, CSM Slatina desprinzându-se la 3-0, primul gol al ploieştencelor venind de-abia în minutul 6, prin Ionela Leuştean. Internaţionala României, Lorena Ostase, Luciana Popescu şi Adina Cârligeanu au mărit avantajul echipei din Slatina, la mijlocul primei părţi a meciului, scor 12-5 (min. 21).
A urmat o perioadă mai bună din punct de vedere defensiv a „bufniţelor”, care nu au primit gol timp de şase minute şi au reuşit să reducă din diferenţă, prin trei goluri succesive, scor 12-8 (min. 26). Înainte de pauză, însă, elevele antrenoarei Victorina Bora au reuşit să găsească, din nou, drumul spre gol, iar după 30 de minute de joc tabela indica scorul de 15-10 în favoarea echipei CSM Slatina.
În partea secundă, după un prim gol marcat de oltence, prahovencele s-au apropiat la 16-12 şi au avut o bună oportunitate de a reveni în joc, dar au ratat două acţiuni ofensive consecutive, într-un moment în care CSM Slatina nu găsea soluţii în atac (cinci minute fără gol marcat). Oltencele şi-au revenit, însă, marcând de patru ori la rând, iar în minutul 43 s-au distanţat la cea mai mare diferenţă înregistrată în partidă, scor 20-12.
„Bufniţele” au replicat, Florina Popescu, Mădălina Mureş şi Adina Panaite refăcând ecartul înregistrat la pauză, scor 20-15 (min. 47), însă nu au putut pune în pericol victoria celor de la CSM Slatina, care a gestionat avantajul creat, pentru a se impune cu scorul final de 26-19.
Astfel, Activ a ajuns la a noua înfrângere în campionat, în 12 partide disputate, rămânând cu cinci puncte acumulate şi pierde tot mai mult teren faţă de zona locurilor de baraj (se află la şapte puncte acum), care ar oferi o şansă de a se menţine în prima ligă şi în sezonul viitor.
Cele două echipe au evoluat în următoarea formulă:
Activ: A. Popescu, A. Inculeţ, I. Paraschiv – I. Leuştean 5 goluri, C. Creţu 3, M. Mureş 2, D. Lăscăteu 2, A. Panaite 2, O. Bucă 2, C. Florea 2, F. Popescu 1, R. Beşleagă, A. Şerban, L. Vartic, G. Stoica, V. Leuştean.
Slatina: E. Nagy, M. Paşca – L. Ostase 8 goluri, Stoicănescu 6, L. Popescu 6, A. Cârligeanu 2, G. Drăghici 1, L. Tamaş 1, A. Ivan 1, N. Rusu 1, O. Chitacu, D. Fulgoi.
În prima zi a turneului de la Baia Mare, Rapid Bucureşti a învins pe CSM Galaţi, scor 27-23 (18-12), CS Minaur a trecut de SCM Gloria Buzău, scor 28-21 (13-12), iar Dacia Mioveni a câştigat disputa cu CS Gloria Bistriţa-Năsăud, scor 24-22 (11-12).