V. Stoica

Aeroclubul României, prin aerocluburile teritoriale – printre acestea aflându-se și cel de la Strejnicu, de lângă Ploiești – le dă ocazia tinerilor cu vârsta cuprinsă între 15 ani împliniți și până la 23 de ani să ia cursuri GRATUITE teoretice pentru disciplinele planorism, paraşutism şi avion ultrauşor. Cursurile practice de zbor sau de salt (în cazul parașutiștilor) sunt tot gratuite, până la 23 de ani, însă în acest caz vârsta minimă este de 16 ani.
În această perioadă se fac înscrierile pentru anul 2021, iar locurile subvenționate pentru categoriile de vârstă menționate anterior pot fi ocupate potrivit unui criteriu simplu – notele obţinute la examenul de absolvire al modulului teoretic al cursurilor respective.
La Ploiești (aeroclubul de la Strejnicu) și în alte locații din țară se pot face înscrieri, până pe 7 februarie, pentru aeronave ultraușoare, planorism și parașutism, prin intermediul adresei de e-mail CursuriPloiesti@AeroclubulRomaniei.ro sau la telefoanele 0720/179603, 0724/030624 sau 0723/487849.
Cursurile sunt structurate în două module de pregătire, cel teoretic care va avea loc online în perioada februarie – aprilie şi cel practic (de zbor / salt cu paraşuta) care va începe în luna mai.
Detalii despre înscrieri și cât costă cursurile pentru persoane peste 23 de ani, pe www.aeroclubulromaniei.ro.

Foto: Aeroclubul României