Un meci din Liga I, din runda aflată în curs de desfășurare, FC Argeș – Sepsi Sf. Gheorghe, nu se desfășoară, după ce la clubul din Covasna s-a ajuns la peste 20 de cazuri de coronavirus! Peste 20, atenție!
La Sepsi, cazuri de coronavirus sunt, clare, de aproape o lună de zile! Uitați-vă de când nu mai stă pe bancă fostul antrenor al Petrolului – Leo Grozavu, cel care conduce acum echipa ”cu afinități maghiare”! Problema, pentru că este o problemă, pare a fi alta…
În vară, când Dinamo a avut un caz de coronavirus – magazionerul- s-a stat pe tușă, în carantină, cu toată echipa, două săptămâni! Petrolul, când a avut 7 cazuri, la un moment dat, la fel!
Oare după ce lege funcționează DSP-ul din Sfântu Gheorghe, dacă, după săptămâni bune de infectări în masă la echipă, de abia acum clubul a cerut, singur, să nu joace, pentru că nu mai are cu cine… Staff-ul, jucătorii s-au îmbolnăvit pe rând, mai întâi unul-doi, apoi 8, apoi 16, acum mai bine de 20 la număr și, totuși, Direcția de Sănătate Publică respectivă nu a considerat că la clubul Sepsi este un focar, efectiv!
Ar fi trebuit să joace și un amical, cu Petrolul, acum vreo două săptămâni și ceva, dar, aflând de problemele de acolo, oficialii echipei ploieștene ( aflată atunci în cantonament la Săcele) au anulat testul respectiv! Iar jucătorii celor de la Sepsi au fost lăsați să joace, meci după meci, cu Astra, la Viitorul Constanța, cu FC Voluntari, fără ca vreo autoritate abilitată – DSP, Federația Română de Fotbal, Liga Profesionistă de Fotbal- să spună necesarul ”STOP”: vindecați-vă și apoi reintrați în circuit! Au … ridicat mâna cei de la club de abia când , făcând ”recesământul”, în vestiar, nu au mai putut ”ocoli” dimensiunea problemei, pentru că toată lumea, de la antrenor la magazioner, de la portar la atacant, de la rezervă la titular, de la junior la ”veteran”, era ”pozitivă”!
Acum, se pune atâta ”bază”, se face așa ”caz” de testări, protocoale medicale, se vorbește ore bune, prin ședințe cu fason, despre ce măsuri se iau, ce protocol medical bun avem, ce siguranță și ce predictibilitate oferim în fotbalul nostru, dar realitatea, constatați dumneavoastră, singuri, care este…