Petre Apostol

Ploieșteanul Sebastian Mihail Enache, de la CSO Sinaia, pregătit de antrenorul Marius Ene, a reprezentat România la Campionatele Europene de Skeleton pentru juniori, desfășurate la Innsbruck, în Austria, la finalul săptămânii trecute, competiție care a contat și pentru sezonul din Cupa Europei.
Clasat pe locul al cincilea la Mondialele din urmă cu o lună, de la St. Moritz (Elveția), tânărul de 22 de ani a încheiat al nouălea la competiția continentală, după cele două manșe de concurs, cu timpul total de 1:45.84 minute.
Reprezentantul României a avut probleme pe finalul ambelor manșe, unde a pierdut câteva zecimi importante, fapt care l-a făcut să rateze o performanță mult mai bună. În prima manșă, Sebastian Enache a pornit cu al șase timp de start, iar înainte de penultima secțiune cronometrată a pârtiei era al optulea, pentru ca, în cele din urmă, să încheie cu al zecelea timp (52.95 secunde, la 0.54 sec. de prima poziție).
În manșa secundă, sportivul prahovean s-a descurcat mult mai bine, pornind al patrulea, poziție pe care s-a aflat până la penultima secțiune a pârtiei, când a coborât pe locul al optulea, pe care a și încheiat, în cele din urmă (52.89 secunde, la 0.51 sec. de cel mai bun timp al manșei).
În final, Sebastian Enache a încheiat la 0.91 secunde de prima poziție, ocupată de rusul Evgeniy Rukosuev, care i-a devansat pe podiumul competiției pe italianul Amedeo Bagnis (+0.03 sec.), respectiv pe austriacul Alexander Schlintner (+0.14 sec.).