Violeta Stoica

 

Continuă “epopeea” schimbării organigramei Consiliului Județean Prahova și a desființării Direcției Județene de Pază și a Direcției de Protecția Plantelor și Întreținere a Drumurilor Județene. După o primă tentativă de reorganizare, ca urmare a aplicării unei hotărâri luate de consilierii locali pe 13 noiembrie 2020, povestea pare să se repete și după adoptarea unei a doua hotărâri similare, la finalul lunii ianuarie 2021.
Pe masa judecătorilor de la Tribunalul Prahova se vor afla, de această dată, mai multe dosare care atacă deciziile luate de consilierii județeni ai partidelor aflate la putere. Potrivit portalului instanțelor de judecată, patru dosare au fost înregistrate la Tribunalul Prahova, în Contencios administrativ și fiscal, împotriva Consiliului Județean Prahova, în urma ședinței ordinare din data de 27 ianuarie a aleșilor județeni. Acestea vizează suspendarea unor hotărâri luate de consilierii județeni ai partidelor de la Putere privind a doua reorganizare a aparatului CJ Prahova și, respectiv, desființarea Direcției Județene de Pază.

 

Două dintre aceste dosare de suspendare a actelor administrative emise la final de ianuarie au fost depuse de către angajați ai CJ Prahova care trec, pentru a doua oară în interval de mai puțin de trei luni, prin amenințarea pierderii locului de muncă, iar un al treilea – al salariaților Direcției Județene de Pază, care ar urma să fie desființată de la finalul lunii martie.
Unul dintre procese are primul termen astăzi. Este dosarul depus de funcționarii care au câștigat în instanță suspendarea primei hotărâri de reorganizare a aparatului CJ Prahova, majoritatea fiind din cadrul Direcției Juridice a Consiliului Județean, de altfel cei mai vocali funcționari, care și-au apărat în mod public drepturile și au semnalat problemele din actele administrative emise de CJ Prahova.
Un al patrulea dosar, pentru care nu a fost stabilit încă un prim termen de judecată, a fost înregistrat tot la Tribunalul Prahova, pentru anularea HCJ 14/27 ianuarie 2021 de reorganizare a structurii Consiliului Județean Prahova.
Reamintim că, la mijlocul lunii decembrie 2020, completul de judecată al Secției a II-a civile și contencios administrativ din cadrul Tribunalului Prahova a admis cererea depusă de un prim grup de salariați ai Consiliului Județean Prahova, prin care s-a solicitat suspendarea HCJ 140/2020, respectiv a primei decizii de reorganizare a instituției.
Deși hotărârea menționată a fost revocată tot pe data de 27 ianuarie, încă se mai află pe rolul instanței Curții de Apel Ploiești recursul înaintat de Consiliul Județean Prahova la decizia de suspendare a executării HCJ 140/2020, al cărui prim termen de judecată a fost stabilit pentru data de 30 martie.
Acum, în Consiliul Județean Prahova se repetă situația de la finalul anului trecut. Angajații ale căror posturi nu se mai regăsesc în organigramă, ca urmare a celei de-a doua hotărâri a consilierilor județeni ai PNL și USR-Plus, și care nu au încotro și trebuie să dea examen pe posturile existente, se pregătesc din nou de concurs.
La solicitarea ziarului Prahova, întrebați dacă funcționarii care au participat și la finalul anului trecut la examen pe post vor fi obligați să se prezinte din nou la concurs, reprezentanții CJ Prahova au transmis un pseudo-răspuns: “Examenul se organizează pentru salariații care își vor exprima, în scris, opțiunea de participare la examen. Metodologia pentru organizarea și desfășurarea examenului a fost stabilită prin Dispoziția nr. 234/03.02.2021 a Președintelui Consiliului Județean Prahova, publicată pe site-ul oficial al instituției, www.cjph.ro/ secțiunea Reorganizare/Documente.
Etapele de aplicare a prevederilor Hotărârii nr.14/2021 a Consiliului Județean Prahova sunt stabilite prin referatul nr. 2381/01.02.2021, publicat pe site-ul oficial al instituției, www.cjph.ro/secțiunea Reorganizare/Documente”.
Fără alte comentarii.