Petrolul a acționat puternic și într-o direcție bine definită, în această iarnă, pe piața transferurilor. A dat ”drumul” jucătorilor mai puțin folosiți, cu preponderență străinii fiind ”vizați” de disponibilizări și a adus doar jucători români, reușind și două mutări ”de suflet și imagine”, pentru spectatorul ploieștean, anume împrumutarea a doi jucători ”băștinași”, cum se spune!
Este vorba despre mijlocașul ploieștean Romario Moise, adus, sub formă de împrumut, de la Astra, cel puțin până la vară și de atacantul Sergiu Arnăutu, jucător care a bifat mai multe experiențe și mandate în tricoul galben–albastru, venit acum drept ”împrumutat” de la Concordia Chiajna – unde plecase liber de contract, în vară!
Moise a jucat în județ, până acum, în tricoul echipelor Astra și Fortuna Poiana Câmpina (a avut o trecere pasageră prin curtea ”defunctei”, susținută de Radu Călin), în timp ce golgheterul ”lupilor” din ultimele sezoane – Arnăutu – a trecut, în județ, și pe la Petrolistul Kaproni Boldești sau Chimia Brazi ”la viața sa”.
Revenind la transferul celor doi, meritul principal revine clubului, desigur, dar și impresarul are un rol important – Bogdan Apostu, cel care, cândva, îmbrăca tricoul galben-albastru petrolist, pentru o scurtă perioadă, apropiindu-se, în această iarnă, de clubul ploieștean (unde l-a adus și pe fundașul Lică)!
Iar cum Apostu chiar are influențe bune și este pe un trend ascendant clar în fotbalul românesc, colaborarea cu acesta nu poate aduce decât avantaje, în ciuda unor ”conexiuni” care se pot face oricând, ”conexiuni” pe care lumea fotbalului le analizează, la un moment dat, pentru a fi trecute apoi în…. dosare nescrise.
După cum se știe, Apostu este un apropiat al clubului UTA, acesta declarând următoarele: „Când am venit la UTA în 2019, echipa era foarte jos în clasament, în Liga a 2-a. Eu am vorbit clar cu conducerea de la UTA , mai precis cu domnul Alexandru Meszar, și i-am spus că îmi doresc să vin cu Laszlo Balint și ne asumăm reconstrucția echipei. Totodată, i-am spus dânsului că dacă UTA nu va fi pe primele două locuri la finalul turului în Liga a 2-a, vom pleca fără niciun fel de pretenții și tot așa dacă echipa nu promova în Liga 1. Într-un an și jumătate, UTA a ajuns de pe locul 13 în Liga 2-a pe locul 8-9 în Liga 1. Așadar, nu văd nimic anormal în faptul că eu sunt cel care intermediază majoritatea transferurilor la UTA” (Apostu la ProSport Live).
Faima lui Apostu l-a făcut pe Romario Moise, care a jucat la UTA, să rupă colaborarea cu impresarul ”român, din Timișoara, stabilit în Austria” și să meargă pe mâna celui mai sus amintit, când s-a transferat în galben-albastru.
Din păcate, Romario nu a prea jucat la Astra, nici măcar în ultimul meci oficial din 2020, când echipa avea nevoie de el, la… meciul de la Arad, cu fosta sa echipă, UTA (a fost împrumutat la Arad sezonul trecut și a promovat în tricoul ”Bătrânei Doamne”), jucătorul acuzând o accidentare care nu-i dă pace nici acum. Poate că ajutat de Apostu și de staff-ul Petrolului, acesta va redeveni mijlocașul care promitea extraordinar de mult, în Liga I, la un moment dat. Acesta mai are, din vară, un an de contract cu Petrolul și, de ce nu, dacă se va simți bine pe ”Ilie Oană” și echipa va promova, nu sunt motive ca impresarul Apostu să-l aducă, atunci când va fi liber de contract, la… Arad, de exemplu! Teoretic, mai bine ca acasă nu e nicăieri și, cum în România viața antrenorilor și a impresarilor e… imprevizibilă, probabil că va veni și momentul când Petrolul va avea un antrenor reprezentat de Apostu. De ce nu, chiar Gyusi Balint, cu care Petrolul s-a întâlnit, în trecut, pentru a-l aduce la Ploiești (atunci când Cristi Vlad era ”președintele vizibil”), numire neconcretizată însă – la acel moment fiind ales Leo Grozavu.
Iar Arnăutu, sub ”impresariatul” lui Apostu, chiar poate ajunge la nivelul unui atacant de Liga I, desigur, în galben-albastru, din vară, jucătorul părând că a recăpătat încrederea tuturor, după un episod pe care cei din conducerea petrolistă l-au ”sucit pe toate părțile”, la un moment dat, petrecut, incredibil, în aceeași ”zonă crepusculară”. Nu-l mai ”disecăm” (ne-am întrebat ce a căutat arbitrul Mladinovici la un meci derby, unde un oficial de la aceeași UTA, Claudiu Drăgan, era bănuit de fapte neortodoxe la un alt meci de eșalon secund, care putea influența poziția arădenilor la acel moment; arbitrat exact de acest cavaler al fluierului, care l-a eliminat pe Sergiu la Arad, campionatul trecut, chiar în prima repriză, susținând că a fost înjurat de jucătorul petrolist, care la acea vreme nici nu credem că-l cunoștea pe Apostu), bine că s-a reușit acum apropierea de impresarul momentului, la nivelul eșalonului secund. Toată lumea va avea de câștigat, până la proba contrarie!
Vedeți bine ce se întâmplă la Liga I când se supără impresara cu ”ochi albaștri” (sau ce culoare or avea, nu ne permite ”statutul” să ne uităm în ochii ei)! Așa că e mai bine ”să ai prieteni, nu dușmani”, vorba unei manele în vogă, cândva, între fotbaliștii noștri …
Iar Apostu este acum pe lista de prieteni ai Petrolului!

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentEvenimente
Articolul următorApetit ofensiv