La sediul Federației Române de Fotbal s-a desfășurat, ieri, tragerea la sorți a partidelor contând pentru sferturile de finală ale Cupei României. FC Petrolul Ploiești va evolua, în această fază a competiției, pe teren propriu, urmând să o întâlnească pe Astra.
Petrolul va da piept cu o formație de prim-eșalon în etapa următoare a Cupei României, sorții scoțând-o în calea „lupilor” pe Astra Giurgiu. Clasată pe locul 13 în ierarhia la zi a Ligii I, formația mutată din Ploiești la Giurgiu și care, în anul 2003, se ”transforma” din Astra Ploiești în… SC FC Petrolul SA a atins această fază a competiției după ce a eliminat două echipe din Timișoara, pe Ripensia (5-1, în „16”-imi) și pe ASU Politehnica (2-1, în optimi).
Partida dintre FC Petrolul Ploiești și Astra se va juca în intervalul 02-04 martie, pe „Ilie Oană”, în funcție de programul ce va fi stabilit de către televiziuni.
Pentru tragerea la sorți a fost alcătuită, de această dată, o singură urnă, în care au fost introduse toate cele opt formații rămase în competiție, iar bilețelul purtând numele Petrolul Ploiești a fost cel de-al doilea extras, după Astra Giurgiu, prima ieșită din „căciulă”.
Cele două echipe nu s-au mai întâlnit la nivelul primelor echipe din anul 2015, ultimele șapte meciuri neconsemnând vreo victorie a Petrolului ”al lui Dan Capră”! Mai mult, și ”noul” Petrolul a jucat, oficial, de două ori, în Liga a III-a, cu ”satelitul” Astrei, fără a reuși vreo victorie – consemnându-se două remize.

Moldovan are încredere în elevii săi că pot depăşi încă o prim-divizionară, după Poli Iaşi

„Sincer, chiar mi-am dorit să jucăm cu o echipă de prim eșalon și în această fază a competiției! Va fi, din nou, un bun prilej pentru ne testa și, bineînțeles, ne dorim calificarea în semifinale!”, a comentat Viorel Moldovan. „Astra este o echipă solidă, cu un antrenor valoros, o formație care are calitate atât la nivel de grup, cât și individual. S-a luptat pentru trofee în ultimii ani, a participat constant în play-off-ul Ligii I și, privind din această perspectivă, este normal să fie cotată cu prima șansă la calificare. Dar, sunt convins ca avem capacitatea să ne luptăm de la egal la egal și să mergem mai departe în această competiție”, a conchis Viorel Moldovan, care are în lot jucători care au îmbrăcat tricoul Astrei, în diverse perioade, sau sunt încă, în acte, ai clubului din Giurgiu, via ”9 Mai”, anume Romario Moise, Serge Ekollo, Georgi Kitanov, Ștefan Bărboianu.
Celelalte dueluri din sferturile de finală vor fi:
• Chindia Târgoviște – Universitata Craiova
• Dunărea Călărași – Dinamo
• Universitatea Cluj – Viitorul Pandurii

Dacă va juca, Romario Moise va fi adversarul echipei de care aparţine, Astra, unde va reveni din vară

Din Regulamentul Cupei

Începând cu sezonul 2020-2021 al fazei naţionale a Cupei României, au intrat în vigoare o serie de modificări legate de regimul suspendărilor stabilite prin decizia de Comitet Executiv din data de 1 octombrie 2020. În cazul în care un jucător va acumula două cartonaşe galbene începând cu faza 16-imilor, respectiv câte unul în 16-imi şi optimi, acesta nu va avea drept de joc în meciul din faza sferturilor de finală. În cazul în care un jucător va primi doar un singur cartonaş galben în cele două meciuri mai sus menţionate, acesta va fi anulat, urmând să fie ţinută o evidenţă nouă începând cu faza sferturilor de finală. În cazul duelului Petrolul – Astra nu sunt, din fericire pentru cele două echipe, jucători în această situație, anume a fi suspendați pentru cumul de cartonașe galbene.
Executarea suspendării pentru cartonaşele roşii primite de jucători / antrenori în jocurile Cupei României, indiferent de faza a competiţiei se face în primul joc oficial disputat de oricare dintre echipele clubului, indiferent de competiţie, astfel că vor ”sta” jucători doar dacă vor fi eliminați în meciurile premergătoare de campionat , respectiv Pandurii Tg. Jiu – Petrolul și Clinceni – Astra.
În ceea ce priveşte regulile de vârstă, vor fi aplicate cele ale echipei de nivel superior, anume un jucător tot timpul în teren, născut în anul 1998 sau mai tânăr, plus unul care poate fi schimbat oricând.
Jocurile din sferturile de finală se dispută în sistem eliminatoriu, într-o singură manşă, pe terenul echipei de categorie inferioară sau mai slab clasată în campionatul precedent, Petrolul în acest caz.
Partidele se vor desfăşura în conformitate cu prevederile articolului 30 din ROAF, “Organizarea şi programarea Cupei României” şi, de asemenea, în conformitate cu principiile de desfăşurare ale competiţiilor fotbalistice pentru sezonul 2020-2021, adoptate în cadrul şedinţei Comitetului Executiv al FRF din data de 18 august 2020.