Vreți un aspirator robot, dar nu știți de unde să începeți? Am creat acest articol pentru a vă ajuta să găsiți cel mai bun aspirator robot care se potrivește nevoilor dumneavoastră.

Poate fi descurajant să pătrundeți pentru prima dată în lumea aspiratoarelor robot. Înainte de a intra în ceea ce trebuie să căutați, este important să luăm în considerare ce factori influențează obținerea unei curățenii extraordinare:

Tipul de podea

Aspiratoarele robot pot curăța mai multe tipuri de podele – covoare, mochetă, parchet, lemn de esență tare și laminat. Dacă aveți doar covor, atunci un aspirator ar funcționa bine. Dar dacă aveți pardoseli dure sau o combinație de tipuri de pardoseală, atunci un robot care aspiră și șterge dintr-o dată este o opțiune excelentă de luat în considerare (veți fi surprins cât timp poate economisi un produs all-in-one). Un alt lucru de luat în considerare cu pardoseala din lemn de esență tare și covorul este un robot care poate detecta și evita covoarele, în timp ce șterge, pentru a oferi un confort și mai mare.

Planul de podea și mobilier

Dacă aveți un plan complex – mai multe camere, etaje și o mulțime de mobilier – ar trebui să căutați un robot mai inteligent. Ce înseamnă de fapt un robot mai inteligent? Un aspirator robot poate mapa casa în câteva moduri diferite: roboții aleatori („bump-and-run”) nu creează o hartă pentru curățeniile viitoare, rezultând timpi de curățare mai puțin eficienți și mai lungi (plus câteva urme pe mobilier). Roboții cu capacități de cartografiere sofisticate pot crea hărți ale casei dvs. și se pot localiza în acea hartă pentru curățări viitoare, asigurând o curățare mai rapidă, sistematică și mai eficientă. În plus, cu o hartă stocată, veți putea să vă personalizați curățările, pentru a aspira doar o anumită cameră sau zonă, cum ar fi sub masa de bucătărie. Aceasta este o opțiune excelentă pentru cei care-și doresc o experiență mai bună.

Dimensiunea spațiului

Cu cât spațiul este mai mare, cu atât aveți nevoie de mai mult timp de funcționare a bateriei. Dacă spațiul dvs. este deosebit de mare sau complex, căutați un robot care să aibă o curățare continuă, care să îi permită să revină la stația de încărcare când bateria este descărcată și să reia curățarea acolo unde a rămas, după ce bateria este încărcată.

Căutați un aspirator robot care să aibă o stație de golire automată – aceasta vă oferă o modalitate excelentă de a stoca praful și murdăria fără a fi nevoie să vă goliți în permanență aspiratorul robot.

Animalele de companie și părul

Ne iubim prietenii cu blană. Dar, cu animale de companie în casă, părul lor se va încurca inevitabil în periile unui robot. Căutați o perie din silicon, fără încurcături și un recipient de praf mare pentru a aborda în mod eficient părul de animale de companie, cu mai puțină întreținere.

După ce ați luat în considerare diferitele dvs. nevoi de curățare și ați stabilit tipul de robot care vă va face viața puțin mai ușoară, vă puteți gândi la ce tip de caracteristici să căutați. Aceste caracteristici vă pot ajuta să luați decizia finală:

Tehnologie de top

Nimeni nu dorește să fie nevoit să-și curățeze sau să-și pregătească casa (de exemplu, să îndepărteze obiecte mici, obstacole, să aranjeze cabluri etc.) înainte ca robotul să facă curățenia efectivă – pentru asta este robotul. Pentru a vă asigura că robotul garantează o curățare perfectă, căutați un model care să aibă recunoașterea obiectelor. Astfel, robotul dvs. poate detecta covorul și evita coliziunile cu scările, pereții și mobilierul. Unele modele avansate pot detecta, de asemenea, cabluri, pantofi și zone în care robotul se poate bloca. Alte caracteristici sofisticate, cum ar fi capabilitățile de auto-golire și zonele go-no-go, sunt opțiuni excelente care oferă împreună o experiență mai premium pentru utilizatorii care apreciază cu adevărat o curățenie fără efort.

Rigurozitate

Când robotul termină cu aspiratul, nu doriți să fiți nevoit să aspirați manual punctele pe care le-a ratat. Asigurați-vă că unitatea dvs. are capacități performante și este capabilă să treacă sub mobilier și în zone greu accesibile.

All-in-one

Știm că s-ar putea să nu vă doriți să mai aveți încă un instrument de curățat în casa dvs. De aceea roboții cu aspirare și mop sunt o soluție perfectă. Este un robot care face totul și economisește nu doar timp, ci și bani! Deci, acum vă puteți concentra asupra lucrurilor care contează cu adevărat, cum ar fi să petreceți timp cu familia, să vă relaxați și să urmăriți tot ceea ce Netflix are de oferit.