Petre Apostol

Echipa de handbal feminin CSȘ Ploiești a încheiat faza preliminară din Campionatul Național de junioare I, elevele profesorului Corneliu Misăilă evoluând la Buzău, la sfârșitul săptămânii trecute, în cel de-al doilea turneu al Seriei A. Handbalistele junioare ploieștene au înregistrat rezultate similare ca în primul turneu, câștigând cu CSO Buhuși și pierzând cu CSM Galați.
În primul meci al turneului de la Buzău, vineri, CSȘ Ploiești s-a confruntat cu CSO Buhuși, echipa prahoveană impunându-se cu scorul de 33-25 (16-12), un succes mai clar decât în tur, când câștigase doar la trei goluri diferență (scor 28-25).
Sâmbătă, s-a disputat meciul dintre CSM Galați și CSO Buhuși, junioarele gălățene câștigând categoric, scor 40-24 (22-12). Ieri, turneul s-a încheiat cu duelul dintre CSȘ Ploiești și CSM Galați, în tur, ploieștencele pierzând cu scorul de 27-39 (10-19).
De această dată, meciul a fost mult mai echilibrat, cel puțin în prima parte, când gălățencele conduceau cu scorul de 15-11. În partea secundă a jocului, CSȘ Ploiești nu a găsit soluțiile pentru a întoarce rezultatul de la pauză, cedând, în final, cu scorul de 27-35.
Lotul echipei ploieștene la turneul de la Buzău: Antohe, Cazan – Spirea, Petre, Popa, Rădoi, Mavrodin, Țapu, Pană, Niță, Zamfir.
Astfel, echipa ploieșteană a încheiat seria pe locul al doilea, cu 4 puncte acumulate, în urma celor de la CSM Galați, care au obținut maximum de puncte (8), dar înaintea formației CSO Buhuși, care nu a bifat niciun punct.
De menționat că toate cele trei echipe sunt calificate în faza Grupelor Valoare, în faza a doua a competiției, urmând să facă parte din Grupa 1, alături de CSM București, CSU Știința București și CS Rapid București.
În faza a doua vor mai fi încă două grupe de câte șase echipe fiecare, primele trei clasate din fiecare grupă urmând să se califice la turneul final. Meciurile din Grupele Valoare se vor disputa în două turnee, turul fiind programat în perioada 26-28 martie, iar returul – între 23 și 25 aprilie.