În seara zilei de 21 februarie a.c., polițiștii prahoveni au fost alertați că pe malul drept al râului Cricovului Sărat, într-o zonă cu vegetație uscată – zona localității Ciorani – a fost găsit cadavrul unei persoane.
În legătură cu această tragedie, reprezentanții IPJ Prahova au emis următorul comunicat de presă: „În urma activităților desfășurate de echipa de cercetare, s-a stabilit că este vorba despre un bărbat în vârstă de 72 de ani, care ar fi plecat voluntar de la domiciliu în cursul lunii decembrie 2020. Trupul neînsuflețit a fost transportat la SML Prahova pentru efectuarea necropsiei. Din primele informații reiese că nu există urme vizibile de violență.
Pentru depistarea persoanei a cărei plecare voluntară a fost sesizată la data de 17 decembrie 2020, polițiștii de investigații criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Prahova au desfășurat o serie de activități specifice încă din momentul înregistrării sesizării, inclusiv prin utilizarea unui câine de urmă”.
Chiar dacă pe corpul bărbatului găsit mort nu au fost identificate urme de violență, poliția prahoveană a întocmit, potrivit procedurii în astfel de cazuri, dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de” ucidere din culpă”.