F. T.

Poliția Română a organizat, în perioada 8-14 ianuarie a.c., prin intermediul inspectoratelor judeţene, o amplă acţiune pentru combaterea activităților ilicite în domeniul exploatării, prelucrării și comercializării materialului lemnos.
Potrivit unui comunicat al instituţíei, „zilnic, polițiștii, alături de reprezentanți ai celorlalte instituții cu atribuții în domeniu (direcţiile silvice, gărzile forestiere etc. – n.n.), au acționat în teren, pentru verificarea legalității operațiunilor desfășurate cu material lemnos, fiind efectuate peste 600 de controale.
În urma acțiunilor desfășurate, echipele de control au întocmit 184 de dosare penale, 89 de persoane fiind cercetate pentru infracțiuni la regimul silvic.
De asemenea, pentru neregulile constatate au fost aplicate 121 de sancțiuni la Legea 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor, în valoare de aproape 210.000 de lei.
Totodată, au fost confiscați 738 de metri cubi de material lemnos, în valoare de aproape 170.000 de lei. În plus, au fost identificați 582 de metri cubi de material lemnos tăiat ilegal, în valoare de aproape 230.000 de lei”.
În ceea ce priveşte acţiunile derulate în Prahova pe linia circulaţiei materialului lemnos, vom reveni într-un număr viitor al ziarului.