Nicoleta Dumitrescu

 

În urma alegerilor parlamentare care au avut loc pe 6 decembrie 2020, prahovenii sunt reprezentați, în legislatura 2020-2024, de 5 senatori – respectiv doi de la PSD, doi de la PNL și unul de la Alianța USR PLUS – și 11 deputați – patru de la PSD, patru de la PNL, doi de la Alianța USR PLUS și unul de la Alianța pentru Unirea Românilor. Aceștia și-au început activitatea pe 21 decembrie 2020, odată cu depunerea jurământului de învestire în funcție, după validarea mandatelor de parlamentar fiind stabilite și comisiile permanente din care care vor face parte, cu mențiunea că unii dintre aceștia au funcții atât în Guvern, cât și în conducerea Senatului. Pentru o mai bună informare a prahovenilor, în ediția de astăzi vă prezentăm, în ordine alfabetică, atât fotografiile tuturor parlamentarilor de Prahova, cât şi comisiile în care aceștia își vor desfășura activitatea pe perioada mandatului şi funcţiile pe care le deţin unii dintre ei.

Deputați: * Adrian-George Axinia, aflat la primul mandat de deputat, este vicelider al grupului parlamentar Alianţa pentru Unirea Românilor, cu precizarea că, așa cum arată și datele de pe site-ul Camerei Deputaților, acesta nu se regăsește, deocamdată, ca făcând parte din vreo comisie permamentă a acestei camere legislative. * Grațiela Leocadia Gavrilescu (grupul parlamentar al Partidului Social Democrat) este membră în Comisia pentru sănătate şi familie, aceasta mai fiind deputat și în mandatele 2016-2020, 2012-2016, 2008-2012 și 2004-2008. * George Ionescu (gupul parlamentar al Partidului Naţional Liberal) este membru în Comisia pentru cercetarea abuzurilor, corupţiei şi pentru petiţii și Comisia pentru mediu şi echilibru ecologic. A mai fost deputat în mandatele 2016-2020, 2012-2016 și 2008-2012. * Andrei Răzvan Lupu, la primul mandat de deputat, este vicelider în cadrul grupului parlamentar al Alianţei USR PLUS, fiind membru în cadrul Comisiei juridice, de disciplină şi imunităţi și Comisia pentru constituționalitate. * Rodica Paraschiv (grupul parlamentar al Partidului Social Democrat), care a fost deputat și în mandatul trecut, 2016-2020, este membră în Comisia pentru buget, finanţe şi bănci, Comisia pentru egalitatea de şanse pentru femei şi bărbaţi și în Comisia de validare. *Mihai Laurențiu Polițeanu (grupul parlamentar al Alianţei USR PLUS) este la primul mandat de deputat, fiind membru în Comisia pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, Comisia pentru afaceri europene și Comisia de validare. * Fost ministru al Justiției în perioada când Guvernul a fost condus de Ludovic Orban și fost deputat în mandatul 2026-2020, Cătălin Predoiu (grupul parlamentar al Partidului Naţional Liberal) este membru în Comisia pentru politică externă. * Răzvan Sorin Prișcă (grupul parlamentar al Partidului Naţional Liberal), aflat la al doilea mandat de deputat de Prahova, după cel din anii 2016-2020, este membru în Comisia pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională. * Mircea Roșca este vicelider al grupului parlamentar al Partidului Naţional Liberal. Fost deputat în legislatura 2012-2016, acesta este acum vicepreședinte în cadrul Comisiei pentru industrii şi servicii și membru al Comisiei pentru drepturile omului, culte şi problemele minorităţilor naţionale. * Simona Maya Teodoroiu (grupul parlamentar al Partidului Social Democrat) este la primul mandat de parlamentar. Este vicepreședinte în cadrul Comisiei pentru drepturile omului, culte şi problemele minorităţilor naţionale și membră a Comisiei juridice, de disciplină şi imunităţi. * Fostul președinte al Consiliului Județean Prahova, Bogdan Andrei Toader (grupul parlamentar al Partidului Social Democrat), este la primul mandat de deputat și este vicepreședinte al Comisiei pentru administraţie publică şi amenajarea teritoriului.

Senatori: Roberta Alma Anastase (grupul parlamamentar al Partidului Național Liberal), având la activ patru mandate de deputat, între anii 2016-2020, 2012-2016, 2008-2012, 2004-2008, este la primul mandat de senator. Este vicepreședinte al Comisiei pentru politică externă și membră în Comisia pentru administraţie publică. * După un mandat de deputat, în legislatura trecută, Laura Mihaela Fulgeanu Moagher (grupul parlamentar al Partidului Social Democrat), este la primul mandat de senator, fiind secretar în cadrul Comisiei juridice, de numiri, disciplină, imunităţi şi validări și membră în Comisia pentru constituţionalitate. * Ministru al Finanțelor în actuala echipă guvernamentală condusă de premierul Florin Cîțu, Alexandru Nazare (grupul parlamentar al Partidului Național Liberal) este la primul mandat de senator, fiind membru în Comisia pentru buget, finanţe, activitate bancară şi piaţă de capital, Comisia pentru afaceri europene și Comisia pentru transporturi şi infrastructură.
* Aflat la cel de de-al treilea mandat consecutiv de senator, fost ministru pentru Mediul de afaceri, comerț și antreprenoriat când la guvernare s-a aflat PSD, Radu Ștefan Oprea (grupul parlamentar al Partidului Social Democrat) este, în momentul de față, unul dintre cei patru vicepreședinți ai Senatului. Este membru în Comisia pentru buget, finanţe, activitate bancară şi piaţă de capital și Comisia economică, industrii şi servicii. * Aurel Oprinoiu (grupul parlamentar alianța USR PLUS) este la primul mandat de parlamentar. Este președinte al Comisiei pentru mediu și membru în cadrul Comisiei pentru cercetarea abuzurilor, combaterea corupției și petiții.