Juniorii Răzvan Turea și Sebastian Motzca, de la CSO Sinaia, au reușit o nouă calificare în Cupa Mondială de Sanie, pe pârtie artificială, în cadrul primului eveniment al anului 2021 al competiției respective, care a avut loc la Konigssee, în Germania. Pregătiți de antrenorii Alexandru Comșa, Corina Drăgan și Liviu Turea (directorul CSO Sinaia şi, totodată, tatăl lui Răzvan), cei doi tineri sportivi prahoveni au încheiat pe locul 10 în proba de dublu a concursului din Cupa Naţiunilor, suficient pentru a obţine prezenţa la întrecerea de Cupă Mondială.
La etapa din Cupa Mondială, la care au fost prezente 24 de echipaje, Răzvan Turea şi Sebastian Motzca au realizat o primă manşă bună, sosind cu timpul de 52.153 secunde, înregistrând o viteză de top de 109.53 km/h. Însă, în manşa secundă au comis o eroare la intrarea în a doua parte a pârtiei, care i-a costat enorm, ajungând, totuşi, din fericire, la sosire, încheind, astfel, pe locul 22 în ierarhie, ultimul dintre echipajele clasate.
Învingători au fost germanii Toni Eggert şi Sascha Benecken, care i-au întrecut pentru 14 sutimi de secundă pe compatrioţii lor, Tobias Wendl şi Tobias Arlt. Liderii clasamentului general, austriecii Thomas Steu şi Lorenz Koller, au încheiat pe locul al treilea, la aproape jumătate de secundă în urma echipajului învingător.
De menţionat că, la etapa de la Konigssee, CSO Sinaia a mai avut un reprezentant în lotul naţional, anume pe fratele mai mare al lui Răzvan, Andrei Turea, care a concurat în proba de simplu.
Prezent la ultima ediţie desfăşurată a Jocurilor Olimpice, Andrei nu a reuşit, însă, calificarea la etapa din Cupa Mondială, sosind pe locul 22 în Cupa Naţiunilor, cu toate că a avut un start bun (al 11-lea timp la start).
În schimb, România a avut un reprezentant în Cupa Mondială la simplu, tot un prahovean şi format tot la CSO Sinaia, anume Valentin Creţu, în prezent component al clubului Steaua Bucureşti. Sportivul din Sinaia s-a calificat cu al 14-lea timp din Cupa Naţiunilor, iar la etapa din Cupa Mondială a încheiat pe locul 28, cu o întârziere de 2.175 de secunde faţă de învingător, germanul Felix Loch, după două manşe de concurs.
La Konigssee, a avut loc şi o etapă de ştafetă, la care a participat şi România, la dublu concurând cei doi reprezentanţi de la CSO Sinaia, Răzvan Turea şi Sebastian Motzca. La simplu, au participat Valentin Creţu şi Cezara Curmei.
Ştafeta României a încheiat pe locul 11, cu o întârziere de 6.607 secunde faţă de echipa învingătoare, cea a Austriei, care a realizat surpriza de a devansa reprezentativa ţării gazdă, pentru aproape două zecimi de secundă.
Următoarea rundă din Cupa Mondială de Sanie va avea loc la Sigulda, în Letonia, la finalul acestei săptămâni.