Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a spus, ieri, faptul că interesul major rămâne deschiderea școlilor în 8 februarie, declarația fiind făcută după apariția unui posibil focar cu tulpina britanică a noului coronavirus la o școală din București.
„Specialiștii din DSP, INSP și Ministerul Sănătății au în atenție această situație, care este fără îndoială îngrijorătoare. Sunt convins că se va întruni și Grupul tehnico-științific de pe lângă CNSU. S-a luat deja decizia de închidere a școlii. Partea de secvențiere genomică pentru a avea sau nu confirmarea infectării cu noua tulpină va dura câteva zile, o săptămână. Până atunci, DSP are în atenție cu prioritate această situație din Școala Gimnazială 28 din Sectorul 2”, a spus Sorin Cîmpeanu. Potrivit acestuia, interesul major rămâne deschiderea școlii, iar o decizie finală se va lua în 2 februarie.
„Interesul major pentru deschiderea școlilor se păstrează. Aceste lucruri vor face parte dintr-o analiză permanentă care se va încheia cu o decizie în data de 2 februarie. Interesul major pentru deschiderea școlilor se păstrează, cei îndreptățiți cu competență în domeniul sanitar fiind foarte atenți la aceste evoluții”, a spus Cîmpeanu.
Ancheta în cazul angajaților școlii din Capitală unde au fost depistate persoane infectate cu SARS-CoV-2, tulpina nouă din Marea Britanie, a fost extinsă, informează Mediafax. Reprezentanții Ministerului Sănătății au transmis, ieri, faptul că, având în vedere contagiozitatea ridicată a noii tulpini, în cazul școlii, DSP București a decis extinderea anchetei epidemiologice. Astfel, au mai fost recoltate încă 11 probe la care se așteaptă rezultatul.