F. T.

Ieri, locotenent colonel Laurenţiu Cazan, şeful Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Prahova, a demisionat din funcţie, la exact o săptămână după ce a fost împuternicit la conducerea instituţiei.
Numirea sa, în data de 28 decembrie 2020, în locul colonelului Liviu Coman, a stârnit un val de reacţii negative atât în societatea civilă, cât şi în cea politică.
De numele lui Laurenţiu Cazan se leagă reprimarea manifestanţilor din Piaţa Victoriei din Bucureşti, în data de 10 august 2018, el conducând atunci forţele de intervenţie ale jandarmeriei.
În legătură cu această demisie, IJJ Prahova a emis, ieri, următorul comunicat de presă: „În urma discuțiilor apărute în spațiul public, care afectează imaginea Jandarmeriei Române, începând cu data de 04.01.2021, lt. col. Laurențiu Cazan a decis să-și retragă acordul privind împuternicirea sa în funcția de inspector șef al Inspectoratului de Jandarmi Județean Prahova. Pentru asigurarea continuității comenzii, la conducerea Inspectoratului va rămâne prim-adjunctul inspectorului șef, colonel Dragoș Buzoianu. În conformitate cu prevederile legale în vigoare, cu aceeași dată (4 ianuarie a.c. – n.n.), prin ordin al inspectorului general al Jandarmeriei Române, ofițerul urmează să îndeplinească atribuțiile avute înainte de această împuternicire”.