Sindicatul fotbaliștilor – ”AFAN” a anunțat că va ajuta jucătorii români să depună cereri pentru a 2-a tranșă a fondului FIFA, ajutor destinat fotbaliștilor care nu au fost plătiți de cluburile la care au jucat și nu își mai pot recupera banii. Astfel, jucătorii care au datorii nerecuperate de la cluburi, aferente perioadei iulie 2020 – decembrie 2020 și care se află în una dintre situațiile:
• Cluburile au intrat în faliment;
• Cluburile au fost dezafiliate;
• Cluburile au fost în insolvență, insolvența s-a încheiat iar jucătorilor le-a fost plătit doar un procent din suma datorată;
Pot formula o cerere către Fondul pentru protecția jucătorilor pentru a solicita sprijin în acoperirea în parte a pierderilor suferite ca urmare a declarării stării de faliment, insolvență sau ca urmare a dezafilierii clubului.
Desigur, depunerea cererii nu garantează primirea de sume compensatorii din partea Fondului, sumele urmând a se acorda în funcție de cât de mare este numărul de cereri depuse de toate țările membre și în limita resurselor financiare alocate. Cererea, însoțită de documentele justificative, trebuie depusă până cel târziu în data de 20 ianuarie 2021!
AFAN acordă sprijin pentru depunerea solicitărilor de obținere a compensațiilor cu mențiunea că vor fi transmise către Comisia care verifică solicitările doar dosarele complete!