Petrolul Ploiești pregătește o campanie de achiziții puternică în speranța că va reuși promovarea. Conform surselor Prosport, una dintre cele mai importante ținte este Alexandru Mățel, un fotbalist care a jucat 17 meciuri la echipa națională. Jucătorul evoluează pe postul de fundaș dreapta, dar poate fi folosit și mijlocaș de bandă sau chiar central. Venirea sa ar pune sub semnul întrebării reapariţia lui Fane Bărboianu în tricoul galben-albastru, fiind clară o altă „mutare”, anume renunţarea la argentinianul Mendoza – fotbalistul venit de la FC Botoşani, aşteptat cu mari speranţe la Ploieşti, dar care a dezamăgit, prin prestaţiile sale.
Conform prosport.ro, Mățel s-a despărțit de Universitatea Craiova în luna septembrie, dar nu a mai jucat de la începutul anului 2020! Ultima oară a fost pe banca formației din Bănie pe 1.03.2020, dar nu intrat niciu minut în duelul cu Gaz Metan Mediaș, acesta acuzând probleme medicale.
Alexandru Mățel are 31 de ani și este un fotbalist cu 17 meciuri la echipa națională a României, în CV, iar în Liga 1 a evoluat la Fc Hermannstadt, Astra Giurgiu și CS Universitatea Craiova, iar în perioada 2015-2019 a fost sub contract cu formația Dinamo Zagreb.