Petrolul va coborî pe locul 12

Direcțiile de Sănătate Publică au ajuns… ”jucători” importanți pentru cluburile din Liga a II-a, unele dintre echipe fiind în situația de câștiga / pierde, la ”masa verde” meciurile, având la bază decizii ale DSP-urilor județene.
Astfel, alte două restanțe din eșalonul secund nu s-au disputat, Mioveniul și Farul neajungând la reprogramările meciurilor de la Ripensia, respectiv Cluj, tocmai în baza unor adrese emise de DSP (în urma unor testări pozitive la coronavirus în echipă) și, profitând de regulamentul actual, vor câștiga meciurile la care nu au mai mers! Asta pentru că, prima dată, amânarea / reprogramarea partidei se făcuse din cauza infectărilor de la Ripensia, respectiv U. Cluj, deja, alte echipe din Liga a II-a (CSM Slatina și Viitorul Pandurii Tg. Jiu) beneficiind de astfel de puncte, câștigate ”din pix”!
Echipele ”păgubite” protestează față de situația creată, foarte interesant, pentru Farul și Mioveni, care sunt acum ”blocate” prin adrese ale DSP fiind… dacă și cum vor ieși din ”carantină” pentru a juca la finele săptămânii!

După rezultatele care se vor decide la masa verde, Petrolul lui Moldovan alunecă în a doua jumătate a ierarhiei!

”Clubul Ripensia Timișoara a luat act de anularea partidei cu CS Mioveni, programată miercuri, 2 decembrie, de la ora 14:00, ca restanță din etapa a 12-a a Ligii 2. Cu ceva mai mult de 24 de ore înaintea jocului, cei care urmau să fie oaspeții Timișoarei au fost «OPRIȚI» din drum de către DSP, locul unde se «joacă» tot mai multe meciuri de Liga 2 si Liga 3. Nu și de Liga 1, pentru că acolo reprezentanții cluburilor au fost atentionați că vor pierde bani din drepturile TV. De Ziua Națională, primul club profesionist din Romania îi urează însănătoșire grabnică fotbalului românesc, ghidat în această perioadă grea de unele reguli total greșite și inechitabile și unele decizii ale cluburilor, lipsite de fair-play, care dăunează grav asupra competiției. Ierarhia Ligii 2 trebuie să fie stabilită pe terenul de joc, nu la DSP!””, spun cei de la Ripensia.
La rândul lor, cei de la U. Cluj au cerut schimbarea acestei reguli, care, iată, naște ”controverse”. ”FC Universitatea Cluj a solicitat oficial Federației Române de Fotbal reprogramarea în termen de 24 sau 48 de ore a partidei. Considerăm că meciul se poate disputa în deplină siguranță, conform regulamentelor sportive si medicale. De asemenea, solicităm Federației modificarea de urgență a regulamentelor pentru ca asemenea cazuri să nu mai fie posibile, iar scorul final să îl stabilească jucătorii, nu conducătorii”, sună comunicatul clubului Universitatea Cluj.
Cu cele trei puncte pe care, 99% , le vor primi în ședința Comisiei de Disciplină, și Farul și CS Mioveni trec peste Petrolul în clasament, ploieștenii ajungând, teoretic, doar pe locul 12 în clasamentul ”actualizat”.