F. T.

În perioada 1 ianuarie – 30 septembrie a.c., numărul total de apeluri prin intermediul Sistemul Național Unic pentru Apeluri de Urgență (SNUAU) „112” care au necesitat intervenția oamenilor legii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Prahova a fost de 22.044, se precizează într-un comunicat de presă al instituţiei.
Reprezentanţii poliţiei prahovene mai menţionează faptul că „la peste trei sferturi dintre acestea (75, 70%), oamenii legii au răspuns cu promptitudine în mai puţin de zece minute”.
Tot în perioada menţíonată, respectiv în primele nouă luni ale anului, „din totalul intervențiilor desfășurate ( ca urmare a solicitărilor prin intermediul Numărului Unic «112» – n.n.), 10.685 de intervenții au avut loc în mediul urban și 11.356 de intervenții în mediul rural” (comunicat IPJ Prahova).
Şi ca urmare a apelurilor sus-amintite, au fost efectuate aproximativ 2.700 de acțiuni cu efective mărite, 40 de razii și aproape 33.000 de intervenții la evenimente. De asemenea, structurile operative ale Inspectoratului Județean de Poliție Prahova au pus în aplicare 351 de mandate de percheziție, pentru destructurarea grupărilor infracționale și combaterea criminalității.
Precizarea „Şi ca urmare a apelurilor sus-amintite” este făcută în contextul în care unele dintre acţiuni, razii sau intervenţii erau deja planificate la nivelul instituţiei, în timp ce altele au fost efectuate după alertarea prin intermediul Numărului Unic „112”.