V. S.

Cu doar 14.588 de teste efectuate la nivel național de luni și până marți dimineață – dintre care 9.551 în baza definiției de caz și a protocolului medical și alte 5.037 la cerere (plătite din buzunarul solicitantului) – la prima vedere a scăzut numărul persoanelor depistate ca fiind infectate cu noul coronavirus, în România.
Pe de altă parte, însă, dintre cele nici 15.000 de teste, au fost diagnosticate cu noul coronavirus 4.272 de persoane, ceea ce înseamnă că aproape unul din trei români testați a fost pozitiv!
În Prahova, au fost raportate sub 100 de cazuri noi, în doar 24 de ore – doar 93 de persoane fiind diagnosticate cu Covid-19, însă au fost înregistrate alte nouă decese, printre cei răpuși fiind și un tânăr de 39 de ani.
Numărul de teste realizat în Prahova, de la începutul epidemiei și până ieri, a fost de 42.661, fără testele efectuate la cerere de către persoanele fizice și juridice, conform centralizării DSP Prahova.
Pentru că a scăzut numărul cazurilor diagnosticate, s-a redus implicit și incidența cumulată a cazurilor active (din ultimele 14 zile) din județ, ajungând la 4,10 la mia de locuitori.