V. Stoica

Incidența cumulată a cazurilor active, contabilizate pe ultimele 14 zile, din județul Prahova, raportată la mia de locuitori, era ieri de 2,90, potrivit autorităților.
Conform informațiilor date publicității ieri, de sâmbătă dimineață și până duminică dimineață, 160 de persoane din județul Prahova au fost înregistrate ca fiind infectate cu SARS Cov-2. De asemenea, ultimele decese înregistrate au fost în rândul a două persoane de sex feminin (de 71 și 72 ani) și a patru de sex masculin (de 75, 76, 77 și 80 ani), cu comorbidități, ridicând numărul prahovenilor decedați după infectarea cu noul coronavirus la 646 de persoane.
Pe de altă parte, conform informațiilor transmise de către DSP Prahova, a fost identificat un nou focar într-un centru medico-social din Urlați, unde 11 persoane, dintr-un efectiv de 232, au fost depistate cu SARS-CoV-2. Dintre cei confirmați cu noul coronavirus, nouă sunt angajați, iar doi sunt beneficiari ai unității respective. Salariații s-au izolat la domiciliu, în monitorizarea medicilor de familie, iar beneficiarii au fost izolați în centru, unde beneficiază și de asistență medicală. A fost efectuată dezinfecția spațiilor.