Peste o sută de minori au murit, în ultimii opt ani, în incendii…

 

F. T.

Potrivit unui comunicat de presă al pompierilor prahoveni, ieri a fost lansată, de către Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), în parteneriat cu E.ON şi Delgaz Grid, campania naţională „Ai grijă la cea mai mare grijă: siguranța copilului tău!“
Proiectul își propune conștientizarea adulților asupra importanței supravegherii copiilor și a respectării regulilor de siguranță în locuințe, în contextul în care peste 100 de copii și-au pierdut viața în incendii la locuințe, în ultimii opt ani, majoritatea dintre aceştia fiind lăsaţi nesupravegheați atunci când au izbucnit flăcările.
În contextul amintit mai sus, într-un comunicat de presă, ISU Prahova menţionează: „Conform unui sondaj realizat pentru IGSU, unul din patru români recunoaște că își lasă copiii mai mici de 10 ani nesupravegheați în locuință. De asemenea, 64% dintre cei chestionați consideră că supravegherea permanentă a copiilor este cel mai important lucru pentru asigurarea securității micuților în casă sau gospodărie.
Însă, în ultimii opt ani, 378 de copii au fost victime ale incendiilor la locuinţe, iar 104 dintre aceştia şi-au pierdut viaţa”.