V. Stoica

500.000 de lei au fost realocați, în cadrul ședinței de îndată a Consiliului Județean Prahova, de la investiții în infrastructura rutieră către consultanță pentru proiectele europene!
În condițiile în care funcționari ai instituției sunt în căutarea unui loc de muncă, după ce Iulian Dumitrescu, noul președinte al CJ Prahova, a propus, iar consilierii județeni – mai puțin cei de la PSD și PPU-SL – au aprobat reducerea a 101 posturi din organigramă, redistribuirea a jumătate de milion de lei pentru consultanță ridică unele întrebări.
Acest punct din rectificarea bugetului județean i-a determinat și pe consilierii județeni din partea PSD și PPU-SL să se retragă din ședința susținută, ieri, online. Aceștia au arătat că nu pot fi “complici la deciziile dubioase ale actualei conduceri a CJ Prahova”, adăugând că “iresponsabilitatea și atitudinea jignitoare față de angajații Consiliului Județean nu pot fi trecute cu vederea, iar consilierii PSD și PPU-SL nu sunt de acord cu modul în care acționează conducerea CJ Prahova, prin vocea liberalilor Iulian Dumitrescu și Dumitru Tudone! Au aprobat disponibilizări masive de personal, dar vor externaliza direcții și vor încheia contracte de prestări – servicii cu firme de casă ale PNL!
Un exemplu elocvent este rectificarea bugetară de astăzi (n.n. – ieri), prin care se alocă 500.000 de lei pentru consultanță pe proiecte europene, în condițiile în care
Consiliul Județean are o echipă de profesioniști în atragerea fondurilor externe!
Jumătate de milion de lei – transferați de la modernizarea infrastructurii rutiere pentru achiziția serviciilor de consultanță! Așa începe “dezvoltarea Prahovei”? Cu angajarea firmelor de casă ale PNL?”.