F. T.

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti au dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore a patru persoane, bănuite de comiterea infracţiunii de tăinuire a unor dispozitive topometrice furate din Franţa.
Suspecţii au fost ridicaţi în dimineaţa zilei de joi, în urma unor descinderi efectuate de către poliţiştii prahoveni în judeţele Prahova, Ilfov, Buzău, Vrancea, Teleorman, Cluj, Bihor, Mehedinţi, Dolj şi Sectorul 2, Bucureşti.
Totodată, de la locuinţele percheziţionate au mai fost ridicate şi 36 de echipamente topometrice, în valoare de aproximativ 60.000 de euro.
Reamintim că joi, 12 noiembrie a.c., polițiștii de investigații criminale din cadrul IPJ Prahova, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploiești, au efectuat 17 percheziții domiciliare în județele mai sus menţionate, pentru documentarea activității infracționale a patru persoane, care, în perioada septembrie 2018 – octombrie 2020, s-ar fi deplasat de mai multe ori pe teritoriul Franței, unde ar fi comis furturi de la societăți profilate pe activităţi de topografie/geometrie a solului.
Bunurile furate au fost expediate în România, la persoane care desfășurau activități în domeniu, fiind identificate mai multe persoane care au cumpărat astfel de aparatură, acestea din urmă fiind suspectate de comiterea infracțiunii de tăinuire.
Prejudiciul cauzat a fost estimat la aproximativ 1.250.000 de euro.