Echipa de handbal seniori a CSM Ploieşti a debutat, ieri, cu o înfrângere în primul turneu al sezonului 2020-2021 al Diviziei A, găzduit de Sala „Mihai Viteazul”, din Turda. Ploieștenii au cedat, cu scorul de 24-25 (12-14), în duelul cu echipa secundă a celor de la CSU din Suceava, la capătul unei partide în care cele două formaţii au mers „cap la cap” permanent, iar golul decisiv a venit cu 3 secunde înainte să se audă sirena de final.
Asistaţi de pe margine la acest turneu de antrenorul echipei de minihandbal fete, Leonard Cristescu, în contextul în care Silviu Stănescu a avut, recent, un test pozitiv la Covid-19, ploieștenii au început foarte bine partida şi s-au aflat la conducere până în minutul 20. Au condus chiar şi la patru lungimi, scor 7-3, în minutul 11, dar sucevenii au reuşit să „intre în meci” până la urmă şi, după încă o treime de repriză, să restabilească egalitatea, 10-10. A urmat o parte a jocului cu multe erori, în special în tabăra ploieşteană, şi cu puţine goluri, astfel că, la pauză, s-a consemnat scorul de 14-12, în favoarea sucevenilor.
Echilibrul s-a menţinut şi în partea secundă, atunci când, chiar dacă adversarii s-au desprins în două rânduri la 3 goluri (17-20, min. 46, şi 18-21, min. 48), ajutaţi şi de intervenţiile portarului Mihăilescu, ploieştenii au avut puterea să revină şi să egaleze la 24, cu 30 de secunde înainte de final, după două reuşite consecutive ale lui Paraschiv.
Imediat, antrenorul sucevean a cerut time-out pentru a pregăti ultimul atac, unul în care Cozorici a marcat golul decisiv, ploieştenii acuzând, totuşi, că jucătorul respectiv a comis paşi.
Pentru CSM Ploieşti au jucat: M. Mihăilescu – C. Albu (7 goluri, 5 din „7 metri”), G. Paraschiv (5), Ed. Gheorghe (5), I. Mirică (3), N. Nicolae (2), D. Rudai (1), Al. Pop (1), R. Floarea, M. Iorga şi V. Păncescu.
Astăzi, de la ora 12:40, tot în Sala „Mihai Viteazul” din Turda, CSM Ploieşti va da piept cu echipa secundă a prim-divizionarei CSM Bacău.
În celălalt meci disputat ieri în Seria A, CS Politehnica Iaşi a trecut de CNE Sighişoara, scor 48-41 (21-19).
De menţionat că două dintre componentele grupei, CSU Galaţi şi CSU Târgovişte, nu s-au prezentat la acest prim turneu.