F.T.

În noaptea de 11 spre 12 noiembrie a.c., în intervalul orar 23:00 – 01:00, la nivelul Poliției municipiului Ploiești au fost angrenate efective de ordine publică, poliție rutieră, jandarmi și lucrători din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale pentru a acționa în vederea verificării respectării prevederilor H.G. nr. 935/2020 cu privire la restricțiile de circulație instituite după orele 23.00.
În acest context, potrivit datelor reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Prahova, „au fost legitimate aproximativ 100 de persoane și controlate peste 80 de autovehicule. În urma abaterilor constatate, organele de control au aplicat 10 sancţiuni contravenţionale (…) pentru nerespectarea prevederilor legale conform Legii nr. 55/2020), în valoare de peste 6.000 de lei”.
În continuare, poliţia prahoveană reaminteşte faptul că ” în intervalul 23:00 – 05:00, circulația persoanelor este permisă pentru următoarele motive: deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi; deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță, precum și pentru achiziționarea de medicamente; deplasări în afara localității a persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicției, cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane și care poate fi dovedit prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei; deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/ însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori deces al unui membru de familie”.