F. T.

Potrivit unui comunicat de presă al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Prahova, în perioada 23 – 24 noiembrie, angajații instituției au acționat pentru gestionarea unui număr de peste o sută de evenimente majore, cele mai multe dintre acestea reprezentând stingere de incendii și urgențe medicale.
Cu titlu informativ, în sus-menționatul comunicat sunt prezentate următoarele cazuri: „Luni, 23 noiembrie, în jurul orei 18.30, mai multe rulouri de tablă au căzut dintr-un tir plin pe carosabil, avariind patru autovehicule care se aflau în trafic. Incidentul s-a produs, pe DN 1, la Posada. În accident au fost implicate șapte persoane, din care trei au avut nevoie de îngrijiri medicale la locul evenimentului.(…).
Tot în aceeași zi, un incendiu violent (despre care am amintit și în ziarul de ieri – n.n.) a cuprins o locuință și mai multe anexe gospodărești în localitatea prahoveană Cocorăști Colț. Proprietarul a suferit arsuri pe față și brațe în încercarea de a stinge incendiul, fiind transportat la spital, în vederea acordării îngrijirilor medicale de specialitate. Pe parcursul desfășurării intervenției au explodat mai multe butelii pe care bărbatul le avea în gospodărie. Totodată, exista un pericol major de extindere a incendiului, din cauza materialelor depozitate, respectiv recipiente cu ulei, autoturisme dezafectate, butelii de oxigen, lemn și multe mase plastice.
Incendiul a izbucnit, cel mai probabil, din cauza folosirii unui combustibil (benzină) pentru aprinderea focului la o sobă”.