Angelina Jolie va reveni în spatele camerei de filmare pentru a regiza „Unreasonable Behaviour”, un lungmetraj despre viaţa fotoreporterului britanic Don McCullin, unul dintre cei mai aclamaţi fotografi din lume, relatează EFE, potrivit Agerpres.
„M-au atras combinaţia de curaj şi omenie, angajamentul său absolut de a prezenta adevărul războiului, empatia şi respectul faţă de cei care suferă consecinţele războaielor”, a subliniat Angelina Jolie într-un comunicat publicat de presa de specialitate de la Hollywood.
McCullin, 85 de ani, unul dintre cei mai prestigioşi fotoreporteri de război, s-a născut la Londra şi şi-a început cariera ca asistent de fotograf până când a fost trimis corespondent în conflictul din Irlanda de Nord şi în războiul din Vietnam unde munca sa a primit o recunoaştere deosebită.
„Sperăm să facem un film care să fie intransigent precum fotografiile lui Don, despre persoanele şi evenimentele extraordinare pe care le-a portretizat, prezentând totodată mărirea şi decăderea unei ere unice în jurnalismul de război”, a explicat Jolie.
În calitate de regizor, Angelina Jolie are experienţă în domeniul filmelor ce abordează conflictele contemporane.
Ea a prezentat războiul din Bosnia în „In the Land of Blood and Honey” (2011), iar în „Unbroken” (2015) a adaptat pentru marele ecran memoriile alergătorului olimpic Louis Zamperini, care a fost capturat de armata japoneză în al Doilea Război Mondial.
În filmul „First They Killed My Father” (2017) ea a prezentat conflictul din Cambodgia. „Simt că mă aflu pe mâini bune, capabile şi profesioniste”, a spus veteranul fotograf McCullin despre Angelina Jolie.
Tom Hardy şi Dean Baker vor produce „Unreasonable Behaviour”, în timp ce Gregory Burke va scrie scenariul viitorului film.