Hipodromul Ploieşti a fost, duminică, gazda unei noi reuniuni oficiale, în cadrul căreia s-au desfăşurat cinci curse de trap, dar şi o interesantă cursă de galop, organizată în parteneriat cu cei de la Jockey Club Român pentru a marca împlinirea a 145 de ani de existenţă a clubului.
Dintre cursele de trap, aşteptat cu mare interes a fost Premiul Maraton – Fortuna Silver, cursa de anduranţă a sezonului oferind cel mai bun fondist de pe Hipodromul Ploieşti. Iar acesta s-a dovedit a fi armăsarul General de Bry, care n-a avut emoţii în a se impune la capătul celor 3150 de metri, distanţa faţă de următorul clasat, Dabano AS, fiind una considerabilă.
În celelalte curse de trap ale zilei, s-au impus Nira (Premiul Rotunda), Gailuron de Bellen (Premiul Recrut), Unipress (Premiul Jockey Club) şi Haiti the Best (Premiul Sinoe – Fortuna Gold, cu menţiunea că toate cele cinci curse de trap ale zilei au fost câştigate de acelaşi driver, Adrian Marciu, performanţă ce merită a fi remarcată, fiind unică până în acest moment!

Bulgarul Atanasov, campionul la galop

7-galopIar dacă la trap Marciu a fost ”premiantul”, la galop, un bulgar – Valentin Atanasov – este cel care ”bate tot” pe hipodrom. Cu Nordic Blue, Valentin Atanaszov a câștigat prima cursă de galop organizată de Jockey Club Român la Hipodromul de la Ploiești. Calul născut în Bulgaria a dominat întreaga cursă, alergând pe toată distanța alături de Lively Lydia din Marea Britanie cu jocheul Ismail Dzhunaid M., ocupanții locului secund.
Cursa s-a ținut pe distanța de 1500 de metri, cei 11 cai care au luat startul aparținând atât proprietarilor privați, cât și proprietarilor de stat. În tribune au putut fi prezenți doar reprezentanții oficiali ai evenimentului organizat de Jockey Club în parteneriat cu CSM Ploiești, toate cele şase curse din program fiind transmise online pe YouTube.
Evenimentul a marcat un nou început pentru cursele organizate de Jockey Club Român după o pauză de 18 ani de la ultimele curse organizate la Hipodromul de la Mangalia, instituția fiind implicată în tot acest timp prin nenumărate mijloace în susținerea sporturilor hipice și ecvestre. Tototdată, premiul a avut o semnificație jubiliară, fiind dedicat împlinirii a 145 de ani de la fondarea Jockey Club Român.
Următoarea reuniune oficială de pe Hipodromul Ploieşti este programată duminică, 8 noiembrie, şi va avea ca principal eveniment Premiul Crescătorilor.