F.T.

În după-amiaza zilei de marţi, 20 octombrie a.c., oamenii legii din cadrul Secției de Poliție nr. 2 Ploiești au prins în flagrant doi bărbați din comuna Mogoșoaia care încercau să fure bunuri din două autovehicule în municipiul București. „Cei doi ar fi oprit în dreptul unor autoturisme parcate, ale căror portiere nu ar fi fost asigurate, iar după ce ar fi căutat bunuri prin interior, ar fi fugit fără să sustragă obiecte, moment în care cele două persoane au fost imobilizate de către polițiști.
Tot în aceeaşi zi de marţi, polițiștii au efectuate patru percheziții domiciliare – trei în comuna Mogoșoaia și una în București – de unde au fost ridicate mai multe bunuri care, se pare, provin din activitatea infracțională a celor doi. (…)”, precizează reprezentanţii poliţiei prahovene într-un comunicat de presă.
Potrivit aceleiaşi surse, se pare că aceiaşi indivizi ar fi spart, în vară, şi un autoturism parcat în Ploieşti.
Cu referire la această ultimă infracţiune, iată ce se precizează în acelaşi document de presă al IPJ Prahova: „Din verificări a reieșit faptul că, în ziua de 18 august a.c., persoanele bănuite ar fi pătruns în interiorul unui autoturism parcat în municipiul Ploiești, de unde ar fi sustras 9.500 de lei”.
Lanţul faptelor penale ale celor doi ar fi continuat şi în data de 25 septembrie a.c., când, din cabina unei autoutilitare parcate în comuna Mogoșoaia, ar fi sustras două telefoane mobile.
Anchetatorii ploieşteni estimează prejudiciul creat de către indivizi la aproximativ 20.000 de lei, iar în urma administrării probatoriului, aceştia au fost reținuţi pentru 24 de ore.
În prezent, poliţiştii – sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploieşi – efectuează cercetări pentru stabilirea întregii activități infracționale a suspecţilor, dosarul penal deschis pe numele lor având ca obiect comiterea infracțiunilor de furt, tentativă de furt și complicitate la furt.