Teoretic, Ploieștiul a purtat noroc ”tricolorilor”, de pe arena ”Ilie Oană” nu s-a ieșit cu ”capul plecat”! Asta a fost până acum… Astăzi, partida România-Austria din Liga Națiunilor, ”la noi acasă”, se va desfășura, de la ora 21:45, într-un context special, dificil, delicat, pentru Mirel Rădoi și Naționala lui. Mirel Rădoi pare a fi lăsat singur, și el, mai ales el, de către cei care ”se pozau cu el”, jucătorii sunt puși la zid după ratarea calificării la EURO și după eșecul la scor din Norvegia, ultimele două partide ale primei reprezentative, care ”au prăbușit cerul” peste fotbalul românresc, cum se spune.
Iar în acest context nefavorabil, cu România pe locul 3 al Grupei B din Liga Națiunilor din care face parte, după Norveagia și Austria, dar cu șanse chiar la primul loc, la jumătatea întrecerii, vine meciul din această seară! Scapă cine poate, nu?
UEFA a anunțat și arbitrii acestui joc, “central” fiind desemnat polonezul Daniel Stefanski (43 ani), asistenții Marcin Boniek și Dawid Igor Golis, împreună cu al patrulea oficial Damian Sywestrzak. Polonezul a avut încă două ”contacte” cu fotbalul românesc până acum, arbitrând partidele CFR Cluj – Lazio 2-1 în 2019 și FCSB – Napoli 3-3, partidă din 2010, ambele din grupele Europa League.